Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi iş birliği ile yürütülen Bursa Mükemmellik Ödülü’nde 2019 yılı çalışmaları; bugün yapılan basın toplantısı ve ardından gerçekleştirilen konferans ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

KalDer Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek ve Bursa Mükemmellik Ödülü’nü almaya hak kazanan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ergun Hadi Türkay, şunları söyledi:

“Dünya ve doğal olarak ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Sıcak çatışmalar ve ticaret savaşları, dünya iklimini, küresel ısınmanın yanında biraz daha sıcak hale getiriyor.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Biz de üretenler olarak umutluyuz her zaman. Umutluyuz çünkü, geçmişten gelen üretim gücümüze, insan potansiyelimize ve ürettiklerimizin dünyada kabul görmesine güveniyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlarda, bir adım öne çıkmak için sadece üretmekle değil, kaliteli üretip, pazarlara uygun şartlarda ulaştırmakla sorumluyuz ve bunun için her zamankinden daha yoğun çaba harcıyoruz.

Kaliteli üretim yapan işletmelerimizin çabalarının da taçlanması onları daha da motive edecektir düşüncesinden hareketle, daha önce Doğan Ersöz Ödülleri içinde gerçekleştirdiğimiz Kalite Ödülü’nü, 1998’den beri KalDer Bursa Şubesi ile birlikte veriyoruz. Sürdürülebilirliğin güzel bir ifadesi olan bu ödül sürecinin Bursa Mükemmellik Ödülü olarak devam etmesi de bu kent adına gurur kaynağıdır. Bugün buradan Bursa Mükemmellik Ödül Sürecinin başladığını duyurmaktan memnunum. Umarım katılım yüksek olur. Bu sürecin kentimize ve ülkemize büyük katkılar yapmasını temenni ediyorum.”

 

Erdal Elbay “EFQM Mükemmellik Modeli’ne göre düzenlediğimiz Bursa Mükemmellik Ödülü; Bursa’da iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurumları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacıyla yürütülen bir süreçtir. Rekabette öne geçmek, daha fazla müşteri memnuniyeti ve kazanç için iyi bir modele ihtiyaç duyuluyor. İşte bu noktada bizler 1998’den bugüne 20 yıldır EFQM’i tavsiye ediyoruz. EFQM Mükemmellik Modeli iş dünyasının ihtiyaçlarına göre zaman zaman kendini yenileyerek kurumların tercihi olmayı sürdürmektedir. KalDer de bu konuda kendisini geliştirerek model konusunda bilgi ve insan kaynağı açısından donanım ve birikim kazanmıştır.

Bu model; sektör, büyüklük, yapı, bölge ve ülke farkı gözetmeksizin kuruluşların sürdürülebilir bir başarı yakalayabilmeleri için rehber olmaktadır. Mükemmellik ödülü; modeli başarı ile uygulayan kuruluşlara veriliyor. Bugüne kadar yerelde sağlanan başarılarla Bursalı kurumlarımız; Türkiye ve Avrupa’da gururla kendisinden söz ettirdi. Ödülle ilgili yapılan tüm çalışmalar, aynı zamanda Bursa’nın adını da ulusalda ve Avrupa’da duyuruyor, bu açıdan da önemsiyoruz. Hep söylediğimiz gibi; ödül mükemmellik yolculuğunda amaç değil, bir araçtır. Ödül sürecine başvuracak kurumlarla heyecanlı bir süreci bir kez daha birlikte yaşayacağız” dedi.

 

“Son başvuru tarihi 27 Eylül 2019 Cuma”

Sadettin Çiçek ise 27 Eylül 2019 Cuma gününe kadar alınacak başvuruların ardından, eğitimler ile hazırlıkların hemen başlayacağını söyledi.  Kurumlar hazırlıklarını tamamladıktan sonra, ödül takvimine göre değerlendiriciler tarafından kurum değerlendirmesi ve saha ziyaretlerinin gerçekleşeceğini ve 18 Nisan 2020’de ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla sürecin sona ereceğini belirtti. 

Basın toplantısının ardından düzenlenen konferansta kurumlar deneyimlerini paylaştı

 

Basın toplantısının ardından düzenlenen konferansta EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamış ve geçtiğimiz yıllarda ödül almış olan; Limak Uludağ Elektrik İnsan Kaynakları ve Kalite Yöneticisi Gökmen Turan, Erdem Kaya Patent Genel Koordinatörü Türkan Kaya ve Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yasemin Özdemir deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 

EFQM Mükemmellik Modeli Nedir?

 

EFQM Mükemmellik Modeli, kısaca EFQM olarak anılan Avrupa Kalite Yönetim Vakfı tarafından sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulmuş olan bir yönetim modelidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.