Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Fan Kulüp'ten Çanakkale gezisi

Geçtiğimiz ay yapılan Genel Kurul’un ardından Bursa Fan Kulüp Başkanlığı’na seçilen Ali Ademoğlu ve Yönetim Kurulu yeni dönemin ilk aile gezisini 18 Mart Zaferi’nin 108. yıldönümü öncesi Çanakkale’ye gerçekleştirdi. 30 kişilik bir grupla yapılan gezide şehitlerimiz toprağa düştükleri yerde anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Fan Kulüp'ten Çanakkale gezisi

Tarihimize altın harflerle yazdığımız ve vatan toprağını korumak için yüz binlerce vatan evladını şehit verdiğimiz toprakları gezen BFC üyeleri duygu dolu anlar yaşadı. Millî Savunma Bakanlığı’nın kayıtlarında Çanakkale’de en çok şehit veren ilin 4 bin 92 şehitle Bursa olduğunu ifade eden BFC Başkanı Ali Ademoğlu, şehitlerimize olan şükranın bir simgesi olarak bugün buradayız dedi.

Genel Sekreter Murat Hoşgör ise “Bizler Bursalı olduğumuz kadar Çanakkaleliyiz de. Çünkü dedelerimiz 100 yılı aşkın süredir Çanakkale’de ikamet ediyor.” ifadesini kullandı.

İki gün süren gezi, Troya antik kentinden başladı. Dünyanın en ünlü antik kentlerden biri olan Troya’da binlerce yıllık zamanın izleri ile Anadolu, Ege ve Balkanların buluştuğu bu coğrafyada yerleşmiş olan uygarlıkların görkemi izlendi. Başkan Ademoğlu, Troya’dan çalınarak yurtdışına kaçırılan tarihi eserlerin Türkiye’ye iadesinin önemine dikkat çekti.

Aslen Bursalı olan ve Çanakkale’de görev yapan Cumhuriyet Savcısı Aybüke Er’in onur konuğu olduğu akşam yemeğinde ise Bursa Çanakkale illeri arasındaki dostluk bağına vurgu yapıldı.

Ertesi gün 57. Piyade Alayı Şehitliği’ni ziyaret eden BFC yönetici ve üyeleri, Çanakkale Kara Savaşları'nın başlangıcı kabul edilen Anzac çıkarması ve sonrasında gerçekleşen muharebelerdeki başarısıyla bilinen Osmanlı Ordusuna mensup askerlerden oluşan ve tamamı savaş sırasında yaşamını yitiren 57. Alay'a ithafen yapılan anıt mezar önünde duygu dolu anlar yaşadı.  Ardından Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan, ileri simülasyon teknikleri ile üç boyutlu gösterim yapılan Çanakkale Savaşları Tanıtım Merkezi gezildi ve buradaki simülasyonlar izlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.