Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da küle dönen ormana özel proje

Bursa’da küle dönen ormanlık alan için çabuk tutuşmayan incir, ıhlamur, çınar ve erguvan ağaçları dikileceği açıklandı.Bursa’nın Mudanya ilçesinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ederken, 500’ün üzerindeki...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da küle dönen ormana özel proje

Bursa’da küle dönen ormanlık alan için çabuk tutuşmayan incir, ıhlamur, çınar ve erguvan ağaçları dikileceği açıklandı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ederken, 500’ün üzerindeki villa için tehlike arz eden bir durum kalmadığı bildirildi. Orman sahasında bu hafta çalışmaların başlayacağını ifade eden Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Bölgede bulunan yanık ağaçları kaldırdıktan sonra çevreyi temizleyeceğiz. Burada özel bir proje uygulayacağız. Düşüncemiz, 20 hektar olarak tahmin edilen bu alana yeniden ağaçlandırırken, saf kızılçam ormanı olarak değil, yangına dayanıklı, değeri yüksek yapraklı ağaçlar dikeceğiz. Yerleşim yerlerinin olduğu yerlerin çevresine yangında çabuk alev almayan, ıhlamur, çınar, incir ve erguvan gibi ağaçlar dikerek, görsel kirlilik oluşturmadan bant oluşturacağız. Zarar gören diğer bölgeler ise yine saf kızılçam fidanları dikeceğiz. Dikim işlemine şubat ve mart aylarında başlayacağız. Bölgenin temizlenmesine ise eylül ve ekim aylarında başlamış olacağız" dedi.

Alanın tamamen ağaçlandırılacağının sözünü veren Orman Bölge Müdürü Akın, ağaç dikilmemiş 1 metrekare alan kalmayacağını vurguladı.

Zamanında müdahaleyle kontrol altına alınan yangında, ormanlık alana yakın mahallelerden Bademli, Çağrışan ve Göynüklü’deki 500’ün üzerindeki lüks villanın yanarak, kül olmaktan son anda kurtarıldığı açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.