Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BGKP Üyelerinden Filistinli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun (BGKP) çağrısıyla Bursa Ulucami’de bir araya gelen çok sayıda vatandaş Kudüs’te katliam yapan İsrail’in şehit ettiği Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BGKP Üyelerinden Filistinli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına, Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, BGKP İcra Heyeti Başkanı İbrahim Güney, BGKP üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve basın mensubu katıldı.

Cenaze namazının ardından vatandaşlar, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Filistin’in direnişine selam’, ‘Kanımız Aksa da Kudüs’ü vermeyeceğiz’ şeklinde sloganlar atarak, Müslümanlara yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Gıyabi cenaze namazı öncesi Kudüs’ün özgürleşmesi için dua eden ve İsrail’i kınayan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, “Kudüs bir direnişin adıdır. Ramazan-ı Şerif’in gelmesinin bir anlamı bir gayesi vardır.  Ramazan ölen insanlığı diriltmek için gelir. Ramazan-ı Şerif bizi diriltirken aynı zamanda Kudüs ve Filistin ile bir arada diri tutmak için vardır.  Üstat Mehmet Akif Ersoy’un ifadesi ile ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem. Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez başım’.  Dolayısıyla burada Allah rızası için bir duruş sergiliyoruz. Cenab-ı Hakk’ın da ifadesiyle, onlar ne kadar hayatı seviyor ise de Müslümanlar olarak biz de ölümü o kadar seviyoruz. Şahadeti seviyoruz, çünkü şahadetin dirilten ruhuna inanmışız. İnanıyoruz ki, o şehitlerin kanıyla eninde sonunda Kudüs ile Filistin sahibini bulacak ve dünyaya adaletin insanlığın ne olduğunu bir daha gösterecek” dedi.

“MESCİD-İ AKSA’NIN GÜVENLİĞİNİ DE MÜSLÜMAN ÜLKELERİNİN ASKERLERİ SAĞLAMALI”

Gıyabi cenaze namazının ardından açıklamada bulunan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı İbrahim Güney de, “BGKP’nin desteğiyle bu gıyabi cenaze namazını organize ettik. Gerçekten çok sayıda vatandaşımız desteklerini esirgemeyerek cenaze namazına katıldı.  Öncelikle evrensel olarak ibadet edene hiçbir müdahale edilmez.  Bu Yahudi İsrail, ibadet eden bizim Müslüman kardeşlerimize müdahale ederek ibadetlerini icra etmelerini engelledi. Bizim öncelikle sahip çıkmamız ve tepkisini göstermemiz gereken bir konu budur. Başka bir yandan, insan hakları bağlamında da bakacak olursak, İsrail’in ‘kendisini savunduğu’ gerekçesiyle de yapılan bu insanlık dışı saldırılar açıklanamaz. Uluslararası bir gücün oranın güvenliğini sağlaması ve Mescid-i Aksa’nın güvenliğini de Müslüman ülkelerinin askerlerinden oluşan bir gücün koruması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.