Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basına Destek Paketi 2021 Yılında da Devam Edecek

Basın İlan Kurumunun, salgın sürecinde resmi ilan ve reklam alan süreli yayınların yerine getirmek zorunda olduğu şartlardan olumsuz etkilenmemeleri ve gazetecilik faaliyetlerini eksiksiz sürdürebilmeleri için aldığı tedbirlerin 2021 yılında da devam etmesine yönelik Genel Kurul Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Basına Destek Paketi 2021 Yılında da Devam Edecek

Covid-19 salgını sebebiyle gündelik yaşamın bir parçası olan süreli yayınların mevzuat gereği yerine getirmek zorunda olduğu fiili satış, teslim yükümlülüğü, kadro sayısı ve benzeri şartlar bakımından olumsuz etkilenmemesi ve gazetecilik faaliyetlerinin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için Basın İlan Kurumu, tedbirler almış, arka arkaya basına yönelik destek paketleri çıkarmıştı.

Sektörden de olumlu karşılık bulan bu destekler, salgının etkilerini devam ettirmesi nedeniyle 2021 yılında da devam edecek. Resmî Gazete’nin 24 Şubat 2021 tarihli nüshasında yayımlanan, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde 195 Sayılı Kanun kapsamında yürürlükte bulunan Mevzuatın uygulanmasına İlişkin Genel Kurul Kararları şöyle;

1. 25.08.1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun kısa çalışma ve kısa çalışma ödeneğine ilişkin Ek 2. maddesi kapsamında yapılan uygulamalardan yararlanan gazetelerin kadrosunda görev yapan fikir işçileri, Türkiye İş Kurumunun izni ölçüsünde gazetelerin asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalışmış kabul edilecek.

2. Gazetelerin Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 46, 66, 72, 73, 79 ve 81. maddelerine göre aranılan fiili satış adedine (baskı-bayi-abone vs.) ilişkin düşüşlerde salgın mücbir sebep olarak değerlendirilecek ve anılan maddelerdeki fiili satış adetleri şartları uygulanmayacak.

3. Resmi ilan ve reklam yayınıyla alakalı gazeteler ile yalnız reklam yayınlama hakkını haiz süreli yayınlar, yayın yerlerinde yetkili makamlarca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilen günler için Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 27. maddesinin birinci fıkrasının (b), (ç), (d) ve (ğ) bentlerinden muaf tutulacak.

Alınan bu Kararlar, 30 Nisan 2021’e kadar uygulanacak. Ayrıca Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından kabul edilen Yönetmelikler ve Genel Kurul kararları hakkında salgın tedbirleri kapsamında gerekli görüldüğü takdirde bu tarihten sonra Kurum Genel Kurulu toplanıncaya kadar Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu karar almaya yetkili olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.