Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldırım: “Eğitim Gören İnsan Terörü Desteklemez”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Eğitim Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, eğitim gören insanın terörü destekleyemeyeceğini söyledi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Eğitim Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, eğitim gören insanın terörü destekleyemeyeceğini söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuk olduğu İstanbul’daki The Marmara Otel’de düzenlenen Uluslararası Eğitim Zirvesi’ne katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, eğitim gören insanın terörü destekleyemeyeceğini ifade etti. 1 Nisan tarihinden itibaren bilişim ve iletişimde yeni bir döneme geçileceğini hatırlatan Yıldırım, “Sloganımız; trafikte hız felaket, bilişimde hız berekettir” dedi. Yıldırım, “IMT, diğer adıyla 4.5 G dediğimiz internet ve telefon hizmeti fiilen başlıyor. 4.5 G’nin birçok özelliği var. Bir özelliğini söylemek istiyorum. 1 dakikada indirebileceğiniz herhangi bir videoyu sadece 6 saniyede indirebileceksiniz. 10 kat hız demektir. Sizin gösterdiğiniz yolda benimsediğimiz bir sloganımız var. Sloganımız; trafikte hız felaket bilişimde hız berekettir” dedi.
Taşa toprağa yapılan yatırımın sayılı ömrü olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Taşa, toprağa yatırım yaparsınız 50 yılda miadı dolar. Onun için burada ne kadar yatırım yaparsak, ne kadar fedakarlık yaparsak yapalım ülkemizin geleceğini inşa etmiş oluruz. Küresel barışı ve kardeşliği inşa etmiş oluruz. Eğitim gören insan okuyan insan terörü desteklemez. Eğitim gören insan başkalarına zarar vermez. Gerçek anlamda eğitim görenlerden bahsediyoruz. Ama eğitimini kötü amaçlı kullananlar da, az da olsa mutlaka çıkacaktır” şeklinde değerlendirme yaptı.
Tüm dünya ülkeleri mülteci sorununda sınıfta kalırken Türkiye’nin küresel insanlık sorununda da çok başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Örnek mi istersiniz; 3 milyon yurdundan, vatanında olmuş, canını kurtarmak için yollara düşmüş masum insanlara kucağını açan, aşını paylaşan, evini açan ülkenin adı Türkiye’dir. 3-5 göçmen gittiği zaman feryat eden, ayağa kalkan, adeta kimyaları bozulan ülkeler olduğunu görüyoruz. İşte bu da Türk milletinin asaletidir”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.