Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atilla Adsay: Bursa’da kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz

Bursa Ağrı Kültürü Yaşatma Derneği (BURSAAKYAD) Başkanı Atilla Adsay Bursa’da büyük bir kitleye hitap eden Radyo Bu’da İlker Sakalar’ın konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2020 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2020 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atilla Adsay: Bursa’da kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz

HABER: BURHAN KAYA

BURSAAKYAD Başkanı Atilla Adsay Radyo Bu’da İlker Sakalar’ın hazırlayıp sunduğu programın konuğu olarak derneğin Bursa’da faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bursa AKYAD olarak Bursa’da Ağrı kültürünü, geçmişini  ve yöresel özelliklerini Bursalılara aktarıyoruz diyen Adsay, “Bizim buradaki amacımız sadece Ağrılılara değil tüm Bursalılara  hizmet tek gayemiz. Ulusal hale gelen ve her sene BİLDEF’in bünyesinde Bursa’da düzenlenen Anadolu günlerine katıldık. Buraya gelen tüm siyasilerimize ve ziyaretçilerimize Ağrı’nın tüm özelliklerini ve kültürünü sergiledik. İnsanlar ilk defa böylesine bir etkinlikte kendi memlektinin kültürünü sergileyen standı gördü. Burada yöresel yemeklerimizden olan Ayran Aşını ziyarete gelen her vatandaşa ikram ettik. ilimizin değerlerinden Ağrı balını dağıttık. Bu da hemşehrilerimizi sevindirdi. Bundan sonraki amacımız da Ağrı’ya özgü geçmişten günümüze kadar süregelen kültürü Bursalı hemşehrilerimizle paylaşmak olacaktır” dedi.

Sözlerine Anadolu’nun köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Adsay, “ Ağrı da tarih itibariyle köklü bir geçmişe sahip. Ağrı dağı, İshak Paşa Sarayı, Maya Mağaraları, Kaplıcaları ve daha nice güzelliklere sahip bir şehiriz. Biz de Bursa’daki Ağrılılar olarak yöremizdeki bu güzellikleri göz önüne sererek tarihimizi ve kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Atilla Adsay,  son olarak derneğin bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olmadığı, sosyal destekler yapıldığı ancak daha çok Ağrı kültürünü ön plana çıkarmaya çalışan bir yapı olduğunu vurguladı. Bunun için kültürlerinin yok olmaması için tüm Ağrılıları derneğe sahip çıkmasını ve üye olmalarını dile getirdi. Derneğe aidat parasının olmadığını belirten Adsay, tek gayelerinin  Bursa’da kültürlerini eksiksiz olarak yaşamak ve yaşatmak olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.