Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Büyük Elçiliği Önünde “Soykırım” Protestosu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ankara şubesi, Alman Federal Parlamentosunun ‘Sözde ermeni soykırımının hatırlanması ve anılması” ile ilgili önergesini kınamak amacıyla, Almanya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.Atatürkçü...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ankara şubesi, Alman Federal Parlamentosunun ‘Sözde ermeni soykırımının hatırlanması ve anılması” ile ilgili önergesini kınamak amacıyla, Almanya Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ankara şubesi üyeleri, Almanya Federal Parlamentosunun “Sözde ermeni soykırımının hatırlanması ve anılması” ile önergesini protesto etmek amacıyla, Almanya Büyükelçiliği önünde toplandı. Grup adıma basın açıklaması yapan ADD Batıkent Şube Başkanı Erdal Hatun, “2 Haziran 2016 tarihinde ‘101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hıristiyan Azınlıklara Uygulanan Soykırımın Hatırlanmasına ve Anılmasına” başlığı altında sunulması planlanan önergeyi Atatürkçü Düşünce Derneği olarak üzüntü ile karşıladığımızı ve bu girişimi esefle kınadığımızı belirtmek isteriz. Gerçek tarihi bilgilerden uzak ve yanlı araştırmalar sonucunda hazırlandığını düşündüğümüz ve 2 Haziran 2016 tarihinde görüşülmesi düşünülen önergenin Federal Almanya Parlamentosu’nda gündeme gelmesi Türk halkını olduğu kadar, Federal Almanya’yı kendilerine ikinci vatan olarak gören 3 milyona yaklaşan vatandaşımızı ve Türk kökenli Alman vatandaşlarını da derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.
Ayrıca grup, eylem sırasında, “Soykırım yapmadık vatanı savunduk”, “Soykırım yalanı emperyalist planı”, “Belgeler burada soykırım nerede” sloganları attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.