Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Bostancı’dan Dokunulmazlık Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda, "Eğer bu düzenleme muhalefet partileri ile birlikte gerçekleşirse, 507 fezleke doğrudan mahkemelere gidebilecek. Bu çerçevede soruşturma,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda, "Eğer bu düzenleme muhalefet partileri ile birlikte gerçekleşirse, 507 fezleke doğrudan mahkemelere gidebilecek. Bu çerçevede soruşturma, kavuşturma yapılabilecek" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, AK Parti Grup Yönetim Salonu’nda gazetecilere muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelerle ilgili açıklama yaptı. Bostancı, dokunulmazlık konusunun gündemde olduğunu belirterek, "Ortak kamu vicdanını tatmin edecek şekilde dokunulmazlığa ilişkin Anayasa maddesi ekseninde bugüne kadar Meclis’e intikal etmiş olan milletvekilleriyle ilgili fezlekelerin bir kereliğine Anayasa’nın mevcut haliyle emrettiği usullerin dışında, doğrudan doğruya yargıya konu edilmesini sağlayıcı bir düzenleme teklifinde bulunduk. Teklifimiz üç siyasi partiye 20. maddeye geçici madde eklenerek, Anayasa’ya geçici bir madde eklenerek, Anayasa madde 83’teki dokunulmazlıkların düzenlenmesine ilişkin fezlekeler geldiğinde Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda görüşülmesi, Genel Kurul’da görüşülmesi gibi safahatlar vardı" ifadelerini kullandı.
Bostancı, 507 fezleke olduğunu söyleyerek, "Bunların büyük çoğunluğu ifade vermekle ortadan kalkacak fezlekelerdir, yargıya bile intikali mümkün olmayacak fezlekeler. Eğer bu düzenleme muhalefet partileri ile birlikte gerçekleşirse, 507 fezleke doğrudan mahkemelere gidebilecek. Bu çerçevede soruşturma, kavuşturma yapılabilecek. Siyasette bugüne kadar partilerin bu konuya ilişkin söyledikleri, tutumları hesaba katıldığında sonuç olarak bu düzenlemenin kimi partiler için ’yetmez ama evet’ diyecekleri bir tekliftir. 83. maddenin bütünüyle değişmesi gerektiği teklifleri var. Öncelikle terörün ele alınması teklifleri var. Ama her halükarda bu tür talepleri karşılayan, onların taleplerini de kucaklayan bir teklif olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Getirdikleri teklifin partilerin söylemleriyle örtüştüğünü belirten Bostancı, "’Yetmez ama evet’ söylemini yerleştirebilecekleri bir tekliftir. Değerlendirecekler. Onun neticesinde biz davranacağız" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarına ilişkin soru üzerine Bostancı, dokunulmazlıklarla ilgili olarak görüştüklerini belirterek, teklifin bu görüşmelerin sonucunda ortaya çıktığını kaydetti. Geçici düzenlemenin bütün fezlekeleri kapsadığını ifade eden Bostancı, "Süreci görmek lazım. Yasama ile yargı arasındaki hassas sınır nasıl teşekkül edecek görmek gerekir. Geçici düzenleme ile bunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.