Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Af Meclis’e geliyor

Bursa Haber’e konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, genel af konusunda partisinin şu anda yasa taslağını hazırladığını belirtti. Coşkun, tasarının 24 Eylül’de meclise sunulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Af Meclis’e geliyor

Özgür EKİNCİ

MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun ve Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Cüneyt Subilir ve Tugay Sait Seyhan Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve yöneticiler tarafından ağırlanan Başkan Kurtuluş Coşkun gündemi değerlendirdi. Gündemlerinde şuan af konusunun olduğunu söyleyen Başkan Coşkun şunları söyledi: “Genel merkezimizde af yasa tasarısıyla ilgili gerekli çalışmalar sürüyor. 24 Eylül’de, hazırladığımız taslağı meclise sunacağız. Ondan sonraki hafta meclis açıldığında, bu tasarı komisyonlarda tartışılmaya başlanacak. Biz parti olarak ülke için olumu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bunu destekliyoruz ve çıkması gerektiğine inanıyoruz.”

‘EKONOMİ ÖNCELİK OLMALI’

Ekonomi ile ilgili de konuşan Coşkun, dövizde yaşanan artıştan bütün sektörlerin etkilendiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Devletin bütün dinamikleriyle gerekli önlemleri alması lazım. Enflasyonla mücadele öncelikler arasında olmalı. Çünkü enflasyon tüketiciye yansıdıkça huzursuzluk artıyor. Diğer yanda sektörlere yönelik destek paketleri devreye sokulmalı. Gerek vergi gerekse diğer borçlar noktasında devletin iş dünyasını rahatlatması gerek. Borçlar ödenebilir, makul bir seviyeye getirilirse hem ülke ekonomisi kazanır hem de iş adamı kazanır. Diğer türlü borçlar şuanda faizlerinde artmasıyla katlandı, ödenemiyor. Devletin burada atması gereken adımlar var. Hem vergi affı gibi afların sürelerinin uzatılması, hem de borcun ödenebilir rakamlara indirilmesi acilen yapılması gereken işlerden. Mali barıştan yararlanmak için başvuru sürelerinin uzatılması da önemli bir adım olabilir. Esnafa can suyu sağlanmalı, yoksa çark dönmez. Ülkeyi ayakta tutan ekonomidir. Önceliğimizi ekonomiye vermeliyiz.”

‘ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE EŞİT MAAŞ’

Şehit aileleri ve gaziler ile ilgili maaşlarda bir adaletsizliğin olduğunu ifade eden Başkan Coşkun, “15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri ile cephede yakını şehit olan aileler ve gaziler arasında maaş noktasında bir adaletsizlik var.  Bütün şehir ve gaziler bize emanet, hepsini kucaklıyoruz. Lakin bütün şahit aileleri ve gazilere eşit muamele yapılmalı. Devletin adaleti elden bırakmaması lazım. Milletvekili seçilen arkadaşlarımız meclis açılınca bu ve buna benzer sorunları çözmek için gerekli çalışmaları başlatacaklardır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.