Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik içinde Bilim kurulu oluşturulmalı

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2021 00:03

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid­19) salgınının başlamasıyla birlikte Ülkemizde de Korona Covid 19 salgın hastalığı ile daha etkin bir mücadele ve istişare sağlanması için Cumhurbaşkanlığımız tarafından Sağlık bilim kurulu oluşturulmuştu.

Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilerek başarılı sonuçlar elde edildiğini hep birlikte gördük.

Dünya’nında büyük sorunları arasında en başta gelen Gençlik sorunları Ülkemizde de büyük önem arzetmektedir.

Gelecek nesillerimizin, İlk önce Aile içinde Anne ve Babanın çocuklara örnek olacak davranışlar içerisinde  başlayan güzel Ahlak terbiye gelişimi ve ardından Gençliğin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için  şuanda  ülkemizde de  mevcut olan sorunların konunun Uzmanları tarafından araştırılıp istişare edilerek daha sağlıklı ve İslami inanç ve değerlerine bağlı sorunsuz  kendileri ve toplum ile barışık pozitif düşüncelere sahip, Heybetli ,Enerjik, üretken Gençler yetiştirilmesi konusunda da bir Bilim kuruluna ihtiyaç vardır.

Gençliğin tanımı sözlüklerde tazelik olarak geçiyor. Gençlik, yaşla sınırlanmayan, bir yerden başlayıp sonuna varılmayan bir olgu bence. Gençliğin bitimi yaşlılıkla olmuyor. Çok atasözleri var gençlikle ilgili.”gençler hayalleriyle yaşar, ihtiyarlar anılarıyla” diye.

Gençlik donemi nedir?

Ergenlik ve gençlik dönemi; fiziksel, ruhsal, biyokimyasal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. 10-19 yaş ergenlik dönemi olarak adlandırılırken, gençlik olarak nitelenen yaş grubu 15-24 olarak kabul edilmektedir.

Ergenlik dönemi nedir?

Ergenlik dönemi, fiziksel ve duygusal süreçlerin yol açtığı cinsel ve psikososyal olgunlaşma ile başlayan, bireyin bağımsızlığını ve sosyal üretkenliğini kazandığı bir dönemdir. Bu dönem duygusal dalgalanmaların ve iniş çıkışların yaşandığı bir dönemdir. 10-19 yaş ergenlik dönemi olarak adlandırılırken,

Ergenlik dönemi genellikle kızlarda 10-12 yaşlarda, erkeklerde ise 11-14 yaşları arasında başlamaktadır.Ergen dönemi, genç insanların yeni yetenekler edindiği ve birçok yeni durumla karşı karşıya kaldığı hızlı bir gelişme dönemidir. Bu dönem sadece ilerleme için fırsatlar sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık ve iyilik konusundaki riskleri de beraberinde getirir. Ergenler hayatlarının ikinci on yılının zorluklarıyla karşı karşıya geldiklerinde çok az bir yardımla enerjilerini olumlu ve üretken alanlara yönlendirebilirler. Ergenlerin ihmal edilmesi hem anında, hem de gelecek yıllarda sorunlara yol açabilir. Ancak aynı zamanda da bu dönem bir fırsat dönemidir. Yeniliğe, değişime, gelişmeye en açık olan bu yaş grubuna, doğru yöntemlerle, doğru yerde, doğru kişilerle ulaşıldığında, ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlanacaktır. Bir ülkenin gelecekteki ekonomik, sosyal ve siyasi gelişimi ve istikrarı için vereceği en önemli taahhütlerden biri, ergenlerin sağlık ve gelişime ilişkin ihtiyaçları Kurulacak olan Gençlik Bilim kurulu ile ele almaktır.

Ergenler; Dünya nüfusunun %20 sini,
Gelişmekte olan ülkelerin %25 ini,
Gelişmiş ülkelerin %15 ini,
Türkiye nüfusunun %18 ini oluşturmaktadır.
Tüm Dünyada 2025 yılında 1.13 milyar ergen olması beklenmektedir.

Türkiye'nin genç nüfusu 20 Avrupa ülkesinin nüfusunu geçti Türkiye 13 milyona ulaşan genç nüfusuyla Belçika'dan Yunanistan'a, İsveç'ten Macaristan'a AB üyesi 20 ülkenin nüfusunu geride bıraktı Ülkemiz Hem genç sayısı hem de toplam nüfusa oranı açısından Avrupa'nın zirvesinde yer alıyor. Genç nüfus ve Z kuşağı dediğimiz Gençliğede Toplum Aile ve ülke olarak her konuda sahip çıkmamız gerekiyor. Daha öncede gitmiş olduğum çeşitli Avrupa ülkesinde yapmış olduğum gözlemler sonucunda Gençliğin Sigara,Alkol,uyuşturucu ve çeşitli madde bağımlılığı ile baş başa bırakıldığını ve bir çok ülkedede bunun önüne geçmek için mücadele başlattığını ama bu yaptıkları çalışmalarda başarılı bir netice alamadıklarını görmekteyiz. Çok şükür Ülkemizin Gençliği Avrupa ve Dünya geneline baktığımızda nazeren çok kötü bir durumda olmasada yinede erken tedbir almamızda fayda var. Hayatın en etkili dönemidir Gençlik. İnsanın kişiliğinin oluştuğu, gelecekteki duruşunun belirlendiği, etkili kararların alındığı, büyük liderlerin doğduğu, güçlü desteklerin sunulduğu bir çağdır. Peygamberimize destek olanlar arasında birçok genç vardı. Ashap da İslam’ın en heybetli ilk genç neslini oluşturmuştur. İhtiyarlamış vicdanı uyuyan küremiz, gücünü Kitab’ından alan, hakikat iştiyakına sahip, toplumun yüreğine yerleşebilecek ve onları dönüştürebilecek idealist genç bir nesille uyanacaktır. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim, peygamberlerle onların genç yardımcılarını insanlığa model gösterir. Gençlik çağının insan hayatının en canlı ve dinamik dönemi olduğu herkesin en kolay kurduğu cümledir. Ancak bu dönemin özelliklerinin her biri, esasında doğru tanımlanarak iyi değerlendirildiğinde hem gencin bizzat kendisi hem de toplum ve insanlık için çok kıymetli birer değere dönüşecektir. Burada en önemli mesele, insan hayatının en coşkulu döneminin söz konusu duygularının nasıl yönetileceğidir. Nitekim gençlik çağının en önemli vasfı olan heyecan ve aksiyon, eğer iyilik, adalet, hak-hakikat mecrasına yönlendirilirse coşkun bir rahmete dönüşecektir. Âdeta gençlik çağı ile özdeş olarak algılanan isyan ve itiraz duygusu, esasında kötülüğe, haksızlığa ve günaha karşı konumlandırılırsa gençler, insanlığın aydınlık geleceğinin öncü kadrosu olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.