Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlerden mesaj var

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 00:01

Geçen hafta play-off şansının zora girmesi nedeniyle uçup giden hayaller demiştim. Hayaller, yani play-off şansı, neredeyse hiç yok denecek kadar azaldı ama Bursaspor, Bandırmaspor karşısında genç oyuncularıyla geleceğe umut, kongre öncesi de net mesaj bıraktı. Hayaller uçuyor (ya da 1 sezon erteleniyor) belki ama umutlar devam ediyor.

Bu hafta Eren Güler çıktı sahneye. Vakıfköy'de 2 yıl önce yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından toparlandı, çalıştı, bugünlere geldi genç yıldız adayı ve Bandırma maçında takımına 3 puanı getiren isim oldu. Sosyal medya paylaşımında da belirttiği üzere hayalini gerçekleştirdiği için ondan mutlusu yoktur.

İşte bu oyuncuların bu noktada bıraktığı mesaj önemli. Bursaspor'un geleceği Vakıfköy'ün hayallerinde. Kongre döneminde konuşulması gereken vaatler arasında en önemli unsurun da buradan geçmesi gerekiyor.

VAKIFKÖY'DE GOLCÜLER BİTMEZ

Bursaspor'un alt yapısında son dönemde özellikle kaleciler ön plana çıktı. Şimdi sahne ise golcülerin. 2001 jenerasyonundan Batuhan Kör, 2002'den Ali Akman ve 2003 doğumlulardan Eren Güler. Vakıfköy'de umutlar bitmez misali Bursaspor alt yapısı durmadan üretiyor. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

KONGREYE DOĞRU

Bursaspor açısından tarihi bir kongre olacağı açık. Tarih henüz netleşmese de, yeşil beyazlı kulübün geleceği adına artık bir çok şeyin netleşmesi gerekiyor. Öncelikle maddi konular ama işin para pulla da kesin çözülemeyeceği ortada. Kulübün artık uzun vadeli planlarında da, Vakıfköy'de atılan temellerin üzerine koyması gerekiyor. Yani işin içine maddiyat kadar eğitim ve akademik çalışmalara yatırımın da girmesi gerekiyor.

HERKESİN SORUNU AYNI

Bugün Türk futbolunda konuşulan rakamlar büyük olunca kulüplerin de sıkıntısı büyük oluyor. Süper Lig'de varsan, gelirler de büyük olduğu için oynamaya devam ama yoksan başının çaresine bakacaksın. Yani üretmek ya da en verimli oyuncuyu bulmak zorundasın. Açıkçası 1. Lig'de geçen iki sezon bize bunu net bir şekilde öğretti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.