Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler coştu Timsah farka koştu

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2021 15:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2021 15:58


Onur Atasayar dışında tamamen altyapısından yetiştirdiği oyuncularıyla Eskişehir deplasmanına çıkan Bursaspor, geriye düştüğü maçta ilk yarıda zorlandı, ikinci yarıda farka koştu. 
Bu sezon Vakıfköy hikayesini gururla yazan Genç Timsahlar, düşmesi kesinleşen rakibini 5-1 mağlup ederek moral buldu. Maça Bursaspor tarihinin profesyonel liglerde forma giyen en genç oyuncusu olan Hamza Baran Arıkan ve iki golle yıldızlaşan Tuğbey Akgün'ün performansı damga vurdu. Sezonun ilk yarısında yaşadığı sakatlığın ardından sahalara dönen Vefa Temel aldığı kısa süre içerisinde yine olumlu işlere imza attı. 
FUTBOLDA DÜN YOK BUGÜN VAR
10 yıl önce Bursaspor ve Eskişehirspor'un 1. Lig'de bu şekilde karşılaşacağını söyleseler kimse inanmaz, üstüne de "dalga mı geçiyorsun arkadaş" diye bakılırdı. Maalesef futbolda dün yok bugün var. Alt yapılarıyla ayakta kalmaya çalışan iki kulübün mücadelesi ise büyük saygı duyulacak türden diyebiliriz. Futbol kültürlerine sahip çıkan iki şehir aslında bu buluşmayı Süper Lig'de yapmayı hak ediyor. 
Maça gelince;
İki köklü futbol şehri önümüzdeki yıl farklı liglerde mücadele edecek olsa da güzel bir oyun ortaya koydu. Onur Atasayar dışında tamamen alt yapısından yetişen oyuncularıyla sahaya çıkan Bursaspor karşılaşmaya tutuk başladı. Eskişehirspor 15 dakikalık enerjisi içinde Onur Arı ile golü ile bularak öne geçti. Pozisyonda, bu sezonun geneline yayılan savunmadaki pas hataları dikkat çekti. Ancak şunu da ilave edelim. Bu oyun sistemi Vakıfköy'den gelen ve alt yapılarda Bursaspor'u başarıya götüren sistemlerden birisi. Oyuncuların profesyonel düzeyde zorlanmalarını normal karşılamak gerekiyor. 
ŞOK ETKİSİ KISA SÜRDÜ 
Kalesinde gördüğü golün ardından kısa sürede toparlanan Bursaspor, 15. dakikada güzel bir organizasyonla çok klas bir gole imza attı. Ligde ilk golünü atan Tuğbey Akgun skora dengeyi getirirken yeşil beyazlılar da  sanki maça yeniden başladı. Bu andan itibaren dakika dakika kalite ve güç farkı ortaya çıktı. İyi oyun motivasyonu da beraberinde getirince Bursaspor, 1-1 biten ilk yarının ardından ikinci yarıyla birlikte adeta rakibini teslim aldı. 
2.YARIDA GOLLER YAĞMUR GİBİ
Burak Kapacak'ın asistinde Eren Güler 46'da topu boş kaleye yollarken, 50. dakikada Tuğbey Akgün bir kez daha sahneye çıkıp şık bir gole imza attı. Bu gol maçı bitiren gol de oldu diyebiliriz. Berat Altındiş de oyuna girdikten sonra attığı golle farkı 3'e çıkarırken son dönemde artan form grafiğini de biraz daha yukarıya çekmiş oldu. Çağatay son dakikada skoru ilan ederken Bursaspor, ligin son deplasmanından farklı skorla dönmeyi başardı. 
MAÇA DAMGA VURANLAR
Bursaspor'da maça ilk on birde başlayan ve iyi de performans ortaya koyan Hamza Baran Arıkan gelecek adına olumlu sinyaller verdi. 16 yaşında Bursaspor tarihinin en genç oyuncusu olarak sahaya çıkan Hamza, günün dikkat çeken isimlerinden biriydi. Mustafa Er daha önce de benzer durumda, 2017-2018'de Süper Lig'den düşen Gençlerbirliği karşısında yine 16 yaşındaki Muhammed Emin Sarıkaya'yı sahaya sürmüştü. İki gole imza atan Tuğbey Akgun sahada kaldığı süre içerisinde orta alanda etkili bir performans ortaya koydu Yine golcü özelliğini konuşturan Eren Güler, asist konusunda da kendini geliştirirse önümüzdeki sezonun en etkili oyuncularından biri olabileceğini gösterdi. Aylar sonra sahaya çıkan Vefa Temel, özlediğimiz klas oyununu futbolseverlere yeniden sunacağının işaretlerini verdi. Genç arkadaşlarının hata yaptığı anlarda verdiği moralle dikkat çeken Emirhan da sahanın başarılı isimlerinden oldu. 
ERKEN KALKAN ERKEN YOL ALIR
Tarih netleştikten sonra kongre kulislerinin hızlanacağı beklenen bir durumdu. Göreve gelecek yönetimin hazır ve belli bir plan doğrultusunda Özlüce'ye girmesi gerekiyor. Timsah, önümüzdeki sezon ya Süper Lig ya da Eskişehirspor gibi var olma mücadelesi içerisine girecek. Hiç kolay da olmayacak sezon öncesinde şu atasözü öne çıkıyor;
Erken kalkan, erken yol alır. 
Son sözü maçı anlatan deneyimli spiker Levent Özçelik söyledi. Bakalım iki köklü futbol şehri hangi ligde hangi şartlarda bir daha ne zaman karşılaşacak? İnşallah Süper Lig;'de olur diyelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.