Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç işadamlarının yüreği ‘Bursaspor’ için çarpıyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 00:00

1963 yılında doğan Bursaspor için elini taşın altına koyan, deplasman masraflarını karşılayan, futbolculara gereken desteği sağlayan, onların kardeşleriyle ve ailesiyle yakından ilgilenen, projeleriyle öne çıkan iş insanları da var.

Yaşları 22 ile 35 arasında değişen genç girişimcilerden oluşan Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BURSİAD) başkan ve üyeleri, bir süredir Bursa’daki gazetecilerle sohbet toplantıları düzenlemeye başladılar. Önceki gün de ağırlıklı olarak ekonomi gazetecilerini ağırladılar…

Türkiye’nin üretim merkezi olan Bursa’daki gençlerin, kentin en değerli markası Bursaspor hakkındaki bilgileri ve attıkları/atacakları adımları dinlemek umudumu artırdı…

BURSİAD Başkanı Enes Can Demir’in, kulübün borcunun ödenmesi ve geleceğe daha emin adımlarla yürünmesi noktasındaki ‘şirketleşme’ önerisinin altı dolu. İstanbul’da yetkin finans ve yatırım uzmanlarıyla görüşmelere başlamış olmaları, şirketleşen futbol kulüplerinin neler yaptığını araştırmaları, ‘Yüksek İstişare Komisyonu’ndaki Bursa’nın tanınmış iş adamı ve iş kadınlarıyla toplantılar düzenlemeleri hep daha güçlü bir altyapı kurulması yönünde çabaları olduğunu gösteriyor.

50 üyeli derneğin yönetim, denetim kurullarında 19 genç girişimci yer alıyor. Önceki günkü toplantıda; Başkan Enes Can Demir’in yanı sıra Erol Akbaş (Genel Sekreter), Mehmet Kuyu (Sayman), Kıvanç Cakalıoğlu, Yunus Tan, Metin Kılıç, Burakhan Kutlucan, Aykut Turan ve Mehmet Kemal Bilgin hazır bulundular.    

BURSA’NIN SORUNLARI

Kentin ana sorunlarını yakından izlediklerini belirtmeliyim. Herkesin ilk olarak dile getirdiği trafik, su, enerji, yeni yerleşim bölgeleri ve Bursa’nın geleceğinde yer alacak sektörler konusunda araştırma yaptırıyorlar, çözüm arıyorlar. Başkan Demir, “Öncelikle kentin bir fotoğrafı çekilmeli. Ağırlıklı olarak tekstil, makine ve otomotiv kenti olarak yolumuza devam ettiğimiz ortada. Savunma sanayi konusunda da adımlar atıldığını görüyoruz. Belediye başkanımız Alinur Aktaş, elinden geleni yapıyor. Ancak bakanlıkların atması gereken adımların hızlanması gerek. Bursa, tedarikçi bir kimlikten markaları olan bir kimliğe doğru gitmeli. Akılcı yaklaşımlarla geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz. Bursaspor da kentin en önemli markası olarak önümüzde duruyor. Kulübün borcu ödendikten sonra, anonim şirkete yönelmesi, borsaya açılması gibi meseleler konuşulmalı. Biz Bursaspor’un menfaatine olan her meseleyi dile getirmek için bu çatı altında buluştuk. Dile getirmeye de devam edeceğiz. Mevcut yönetim fedakarlıklarla elinden geleni yapıyor, kendilerini tebrik ediyorum ama bu yeterli değil. Bir an önce hepimizin Bursaspor’un kurtuluşu ile ilgili yol haritası çizmesi lazım. Bu seneden sonra her şey için çok geç olabilir” dedi.

Bence çok haklı bir görüş… Süper Lig hayali gelecek yıllara ertelendikçe işler sarpa sarmaya başlar, yönetici bulmak bile zorlaşır… ‘Vakıfköy’den yetişen gençleri kaçırmamak için şirketleşme zaman geçirilmeden gündeme alınmalı… Ayda 3 bin liraya top koşturan Ali Akman’ı kim tutabilir. Genç kardeşimiz 9 gol atarak büyük katkı yaptı. Bu noktada yeni gençlerin yetiştirilmesi ve elde tutulması amaçlanmalı.

BURSİAD, beş deplasmana sponsorluk yapan, iki loca alan ve burs programı başlatan heyecanlı girişimcilerin derneği… Hızlı tren, havaalanı, çarpışma test merkezi, TEKNOSAB, hava kirliliği, sanayi yerleşkeleri, yeni OSB’ler, yetişmiş iş gücü, nitelikli eğitim, yabancı yatırımcılar, artan göç gibi konularda da görüşleri var.

BURSİAD’a üye olabilmek için nitelikli olmanız gerekiyor, her önüne geleni almıyorlar. Bursaspor kongre üyesi olamayan üyeye de yönetimde yer vermiyorlar. Yıllık aidatları 2 bin 400 TL

Şirketlerinde 8 bin kişiye istihdam sağlayan, ihracat yapan, Ar-Ge çalışmalarıyla inovatif ürünleri piyasaya sunan, savunma sanayi konusunda özel ürünlere imza atan genç girişimcilerin sözlerine ve projelerine sahip çıkılmasını isterim.

Bu arada iplik üretimi konusunda yetkin isimlerden biri olan Burakhan Kutlucan’ın boyahanelerde zorunlu hale getirilen ‘Filtre ölçüm kuralı’ ile ilgili yakınması da önemli bir detaydı. Bursa’da bir çevre ile ilgili özel bir şirkete ‘belge için’ baca başına 17 bin 500 TL ödeme yaptıklarını söyledi.

Bir yandan enerji ve doğalgaz ödemeleri öte yandan sonradan çıkan yönetmelikler, sanayicinin canını sıkıyor demek ki… Normal satış ve ihracat günlerinde belki önemli olmayacak ancak; Pandemi şartları herkesi derinden etkiliyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.