Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gece işi gündüz maskarası

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2020 00:01

Habere bakar mısınız?

İTO (İskeçe Ticaret Odası) yabancı yatırımcılara çağrı yaparak onlara Yunanistan da  10 üzerinden 7,35 puan ile nitelikli mühendis bulabileceklerini, bu oranın   Polonya, Romanya, Çekya gibi ülkeleri geride bıraktığını, imalatta saatlik işçi maliyeti  ülkelerinde 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyetin 47,2 Amerikan doları olduğunu anlatmış.

İTO bununla da kalmamış bir de ek olarak İskeçe’de mülk Edinme Rehberi hazırlayarak yabancılara Yunanistan’da kıyak mülk edinme çağrısında bulunmuş.

Rehberde yabancıların Yunanistan dan  konut almaları durumunda kendilerine bonus olarak Yunan vatandaşlığının da verileceğini belirtilerek, talep edilen verginin de  öyle ata deveye bir miktar olmadığı ayrıca mülk edinmeleri halinde KDV bile ödemeyeceklerini bildirilmiş.

Yani kısaca ‘enayiliğin alemi yok; hiç orada burada macera aramayın, gelin bize yatırım yapın, bire beş kazanın. Bizim işçilerin gözleri toktur bişey demezler korkmayın’ mealinden bir davetiye çıkartmış.

Kısacası adamlar yabancı yatırımcı bulacağız diye hem ülkelerinde ki işçi sınıfını gömmüşler hem de bir konuta vatandaşlık kampanyası düzenleyip Yunan vatandaşlığını işportaya düşürmüşler.

Valla ne diyeyim yazık olmuş Yunanlılara.

İşçilerinin emeklerinin haraç mezat satıldığına mı yansınlar, nitelikli ama ucuz iş gücü diye garip tanımın altında kaldıklarına hayıflansınlar, yoksa vatandaşlıklarının üç artı bir daireye denk geldiğine mi üzülsünler bilemedim.

Gerçi ülkenin Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın (bu sendikadan bizde de var; rastlantı herhal) Örgütlenme Uzmanı Konuyla ilgili açıklama yaparak

İskeçe Ticaret Odası’nın çağrısı Yaban Keçisi öldürme ihale duyurularına benziyor;gelin işçimizi avlayın! gibisinden bir şeyler söylemiş ama av başlamış bir kere.(bu da pek yabancı gelmedi bana ya neyse)

Allahtan biz de böyle şeylerin olması mümkün değil.

Ben ülkemizin  hiç bir Ticaret Odasının yabancı yatırımcı bulacağım diye aslında milletçe üzülmemiz gereken iş gücümüzün ucuzluğunu ön plana çıkartarak bunu hem satış stratejisi olarak kullanacağına hem de milyonları rencide edeceğine inanmam.

Hele rehberler filan hazırlayıp, eve arsaya vatandaşlık kampanyaları düzenleyeceğine zinhar inanmam.

İnsan üzülüyor doğrusu; her ne kadar aramız her daim limoni olsa da sonuçta komşular işte; yazık Yunanlılara.

Efendim?

Orası Yunanistan değil Türkiye mi?

O İTO İskeçe Ticaret Odası değil de İstanbul Ticaret Odası mı?

Yok artık;nitelikli ama ucuz olan bizim işgücümüz mü?

Almanya’dan 41.6 dolar düşük olan saatlik işçi ücreti bizimki mi?

Daha neler;

İyi bari bir de üç artı bir daireye vatandaşlık veren de biziz deyinde tam olsun.

Nee o da mı biziz?

Tevekkeli değil yukarı da sendikanın adını ve yaban keçisini yazarken içim bir tuhaf olmuştu da bizim ticaret odalarına konduramadığım için es geçmiştim.

Bak sen şu kör şeytanın işine; Nasılda özneleri karıştırıp çorba yapmışım.

Eee gecenin dört buçuğun da pörtlemiş gözlerle yazı yazarsan haberi maberi karıştırır böyle saçmalar ele güne rezil olursun işte.

Yazsana şunu gündüz gözüyle.

Hem rahmetli annen sana demez miydi;

Gece işi gündüz maskarası diye.

Gel de merak etme şimdi;

Acaba İTO da geceleri mi çalışıyor?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.