Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galibiyet Vefa’ya

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 00:00

Bursaspor sonunda istediği skorla buluştu. Balıkesir spor karşısında oynadığı muhteşem futbolla hak ettiği 3 puanı cebine koydu. 18 yaşındaki Ali Akman, 19 yaşındaki Batuhan Kör’ün golleriyle Bursaspor uzun bir aradan sonra yüzleri gülümseten galibiyete uzandı. Süper Lige Bursaspor’u, Vakıfköy patentli bu çocuklar çıkaracak ve tıpkı ağabeylerinin 2010 yılında yazdıkları gibi, yıllarca unutulmayacak bir hikayenin kahramanları olacaklar.

Kazanılan 3 puan değildi aslına bakarsanız. Birlik, beraberlik, hırs, mücadele. Bugüne kadar uzak kalınan neredeyse her şey. Belli ki Bursaspor ruhu yeniden hatırlanmış. Sahada istekli, mücadeleci ve kazanma hırsıyla dolu futbolcular vardı. Rakip takımın kale direğinden dönen topları saymazsak, son dakikalarda gelen 3 gol gerçekten unutulmazdı. Bu galibiyet, 90 dakika boyunca oyundan düşmeyen ve mücadele eden Bursaspor’un hakkıydı.

Hele Ali Akman’ın tek başına kendi kendine yarattığı o gol pozisyonu inanılmazdı. Özgüven tavan. Ali’yi kimsenin ezemeyeceğine tanıklık ettik. O da zaten bu durumu dosta düşmana ilan etti. Beni ayrıca sevindiren bir başka konu ise Ali Akman’ın bencil bir forvet olmaması. Top toplayıcı çocuğun hızlı bir şekilde topu 20 yaşındaki İsmail Çokçalış’a vermesi, O’nun Ali Akman’a uzun bir taç kullanması. Her şey sanki bir rüya gibiydi. Ali istese topu alır kendisi kaleye gidebilirdi. Ama o Batuhan Kör’e golü attırmayı tercih etti. Hem zeki hem yetenekli hem de ahlaklı.

Sahadaki 11 hepsi birbirinden iyi mücadele etti. Ama Ali Akman, Burak Kapacak, Batuhan Kör, İsmail Çokçalış ve Emirhan sahada adeta ışık saçtılar. Ali Akman, maç sonunda yaptığı açıklamasında galibiyeti sakatlığı nedeniyle sahalardan 6 ay uzak kalacak olan Vefa Temel’e hediye ettiklerini açıkladı. Bu açıklama bile Bursaspor’da işlerin ne kadar yolunda gittiğinin göstergesi. Kaos’tan bıktık usandık. Yüzlerin gülmesinin tam da zamanıydı. Localarda da olsa taraftarların takımlarını destekledikleri bu maçta  mücadelenin kazanılması çok daha anlamlı oldu.Gollerin Vakıfköy patentli gençlerden gelmesi de altyapının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Bu arada bu maçta Erkan Kamat’ı yalnız görmemek beni sevindirdi. Buradan BTSO başkanı Sayın İbrahim Burkay’a çağrı da bulunmak istiyorum. Bursaspor bu kentin vitrini. Unutmayın ki Bursaspor olmaz ise bu şehir de eskisi gibi parıldamaz. Bu çocuklar mücadeleleriyle desteği hak ediyorlar. Lütfen başında olduğunuz iş dünyasını harekete geçirin ve size yakışanı yapın. Başka Bursaspor yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.