Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray Kadıköy’de Mesut

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2021 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2021 00:00

1908 Yılın da başlayan Galatasaray Fenerbahçe rekabeti günümüzde 113. Yılında. 1908 yılında yapılan ilk karşılaşma Galatasaray'ın 2-0 galibiyetiyle başlamış oldu. Cumartesi akşamı ülkenin kilitlendiği ve sonucunu merakla beklediği ve ünü Türkiye yi aşıp dünya genelinde en çekişmeli derbilerin arasında ilk üçte gösterilen maçta gülen taraf Galatasaray oldu.

Galatasaray deplasmanda oynamasına rağmen oyunu kontrol eden taraftı, istediği anda tempoyu yükseltip, düşürme konusunda Fenerbahçe nin çok önündeydi, ve takım olarak maça daha iyi hazırlandığını açıkça söyleyebiliriz.

Ara transfer döneminde özellikle İrfan can Kahveci konusunda ciddi bir yarışa giren iki takım Fenerbahçe nin bu sıkıntılı dönem de abartılı bir rakkam ile alması ortamı daha da germiş oldu, konuya farklı bir bakış açısı ile bakarsak İrfancan Kahveci nin "ben Galatasaray da oynamak istiyorum" demesine rağmen Fenerbahçenin bu transfere sonradan dahil olup piyasayı yükseltmesi etik olmadı, şahsen ben beş yaşından beri Galatasaray taraftarıyım buda 48 yıla tekabül eder ve hiç bir zaman bir futbolcunun "ben Fenerbahçe de oynamak istiyorum" diyen bir futbolcuyu Galatasarayın ısrarla transfer etmeye çalıştığını hiç görmedim, etik olanda bu degilmidir.!

Galatasarayın transfer etmek istediği futbolculara ısrarla sonradan talip olan Fenerbahçe kendisine yakışmayan tavırlar içine girmesi bir hayli üzücü, yani kendine özel transfer komitesi yok mu? acaba diye düşüneceğiz. Koç ailesi ülkemizde sevilen sayılan bir ailedir, yüzbinlerce insana bu güne kadar istihdam sağlamıştır. Vehbi Koç ve oğlu Rahmi Koç futbol dünyasına pek girmemiştir, Rahmi Koç Beşiktaş taraftarı olmasına rağmen hiç bir zaman polemiklere girmemiştir, büyük oğlu merhum Mustafa Koç'ta Beşiktaşlıydı oda aşırıya kaçmadan iyi bir taraftar olarak kaldı.

Ali Koç Fenerbahçe de Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde yönetimlerde görev yaptı ve sonrasında Aziz Yıldırım'ın 20 yıl başkanlığı neticesinde iyice yıpranması sonucunda genç, güçlü, vizyonlu ve dinamik bir başkan adayı olarak kendisine rakip oldu ve farklı bir sekil de secimi kazandı, ülke futbolu adına yeni ve güçlü bir vizyon beklenirken, tam aksine yalnızca Galatasaray polemikleri ile kendisinden beklenenleri boşa çıkartmış oldu.

Cumartesi akşamı oynanan maç sıradan üç puanlı bir lig maçının çok ötesine geçmişti, boşu boşuna basın ve medyada ki fanatik yazar ve yorumcuların özellikle gerilimi tırmandirması ile sinirler gerildi ve bu gerilim her iki takıma da zarar vermektedir. Bu tarz yazarlarına yorumcuları aslında taraf oldukları kulüplerin başkan ve yöneticileri uyarmalıdır.

Maça gelirsek Galatasaray ve Fenerbahçe nı ara transfer döneminde aldıkları oyuncular da ne yapar diye merakla bekleniyordu. Galatasarayın aldığı Mısır milli takımının da golcüsü Mustafa Muhammet göz doldurdu ve attığı gol ile takımına üç puanı getirdi ve taraftarın gönlünde yerini sağlamlaştırdı her iki takımın taraftarlarına göre ezeli rakibine gol atmadan tam futbolcu olunmaz deyimini de ekarte etmiş oldu ilk Fenerbahçe maçın da.

Galatasaray taraftarının Donk ve Linnes' e yapılan hareketlerin faul ve ceza sahası için de olduğu için dolaylı olarak penaltı olduğunu iddia ederken Fenerbahçeliler ise attıkları gölün ofsayt olmadığını iddia ediyorlardı bu tip polemikler her zaman olacaktır, güzel olan ise geçmiş maçlarda ki gibi futbolcuların aşırı stres ile birbirleriyle kavga ettiği pozisyonların olmamasıydı.

Maçta en üzücü olay ise Fatih Terim ce Arda Turan'a maç başlamadan önce edilen küfürler,maç sonu Abdürrahim Albayrak'a Fenerbahçe taraftarı Rambo Okan'ın saldırmaya çalışmasıdır. Asla tasvip etmeyeceğimiz bu üzücü olayların Fatih Terim tarafından yapılan açıklamada mahkemeye taşınacağının açıklanmış olmasını ve uygulanmasını destekliyoruz. Maçta taraftar yasağı olmasına rağmen 3 bin kişinin olması utanç vericidir, diyelim ki 150 sağlıkçı izin verildi ya diğerleri kim? Rambo Okan yasağı nasıl deldi, stada nasıl geldi? içeri nasıl girdi, Abdürrahim Albayrak'a nasıl rahat rahat sokuldu, her dönem Fenerbahçe stadında yaşanan bu güvenlik zaafiyeti neden yaşanıyor.?

Netice itibari ile Fenerbahçe nin övündüğü 20 yıldır Kadıköy de yenilmezlik efsanesi son iki sezondur mağlubiyetleri taşıyor. Aslında bu abartılar Fenerbahçe yönetimini teknik heyeti, taraftarı strese sokmaktan başka bir şey değildi son yıllarda yenmekten çok yenileme mücadelesi vermek zorunda kalan Fenerbahçe 8 maçtır Galatasarayı yenemiyor ana sebepte dediğimiz 20 yıl baskısıydı.

Sonuç itibari ile Galatasarayı Fatih Terim'i teknik heyet ve futbolcularını kutluyoruz. Ve Galatasaray Kadıköy de Mesut.!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.