Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray'da Burak Elmas dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2021 00:02

Galatasaray'ın 38. Başkanı Burak Elmas oldu. Burak Elmas başkana ve yönetimine kalben başarılar diliyorum. Kendilerinin Galatasaray ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet edip yeni vizyonlar açacağını ve kaliteyi arttıracağını düşünüyorum. 23 Yaşında 1997 yılında Galatasaray'da yönetim kurulu üyeliği ile başladığı hizmetler kervanına artık başkan olarak en az 3 yıl devam edecek

Adeta nefesleri kesen kongreyi kazanan Burak Elmas'ın yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor:

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

Burak Elmas 1,541

Eşref Hamamcıoğlu 1,500

Metin Öztürk 893

Yiğit Şardan 679

İbrahim Özdemir 92

Burak Elmas, 30 sandığın 19'undan önde çıktı

Genel kurulda başkanlığa seçilen Burak Elmas, 30 sandığın 19'unda en fazla oyu alan isim oldu.

Açılan ilk 10 sandık ile 22. sandıkta Eşref Hamamcıoğlu önde gelirken, diğer 19 sandıkta Burak Elmas ilk sırada yer aldı. İlk 10 sandıkta liselilerin oy kullandığı ve bu sebeple adayları Eşref Hamamcıoğlu'nun açık ara önde çıktığı kongre anında delegasyon ve taraftarlar arasında en çok konuşulan konu olmuştu. 11 Sandıktan itibaren Burak Elmas'ın önde çıkacağı, 237 farkın kapanarak öne geçeceği bekleniyordu. 22 sandıkta Eşref Hamamcıoğlu bir kez daha bu sandıktan önde çıkmasına rağmen kalan diğer sandıklarda Elmas önde çıktı yalnızca bir sandıkta eşit oy çıkmıştı.

28 Sandığa kadar Eşref Hamamcıoğlu öndeydi, fakat kapanması zor görünen fark ilmik, ilmik işlenircesine her açılan yeni sandıkta biraz daha düşüyordu, 28 sandıkta ilk kez Elmas rakibi Hamamcıoğlu'nu 8 oy ile geçti. 29 sandıkta 12 oy daha fazla alan Elmas farkı 20 ye çıkardı ve 30 sandıkta rakibinden 21 oy daha fazla alınca 41 oy ile seçimi önde tamamlamış oldu.

Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu'nun 10. sandıkta 237'e çıkardığı farkı da eritmeyi başardı. Bizimde her anını takip ettiğimiz kongre demokrasiye yakışır bir şekilde yapıldı. Gönlümüzde ki aday elbette genç jenerasyon ve efsane başkan Faruk Süren'in damadı Burak Elmas'tı ve Elmas daha çok Galatasaray taraftarının istediği isimdi. Liselilere pek sıcak bakmayan taraftar bu kesimin aşırı tutuculuğu ve kuralcılığından rahatsız olduğunu bir çok platformda dile getiriyor.

Eşref Hamamcıoğlu'nu da tebrik edip saygı duymak gerekir. 27 Sandığa kadar seçimi önde götürüyor ve son üç sandıkta kaybediyorsunuz. Bunu hazmetmek kolay değil elbette yani yarışın yüzde 90'ında öndesiniz ve kalan yüzde 10 luk bölümünde kaybediyorsunuz, çok acı bir tablo her insan kaldıramaz. Hamamcıoğlu gayet medeni ve demokrat bir yapıyla bu acıları içine attı ve seçilen genç başkan Burak Elmas ile birlikte poz verip tebrik etti. Biz de 48 yıllık bir Galatasaray taraftarı olarak Hamamcıoğlu'na teşekkür ediyor ve saygı duyuyorum.

Son olarak Galatasaray'ın 37 Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimine de teşekkür ediyoruz. Cengiz gönlümüzde güzel yerler edindi. Ancak son dönem de özellikle Fatih Terim konularında kendisine kırgın olduğumuzu belirtmeden geçemeyeceğim, taraftarların büyük çoğunluğu da böyle düşünüyor. Sayın Cengiz'e bundan sonra ki hayatında önce sağlığına şifa, ardından Galatasaray'ın başarılarını görerek mutlu olmasını diliyoruz, Ekonomik anlamda da başarılarını daima hatırlayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.