Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırsatlar ülkesi Türkiye...

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2022 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 00:10

Dünya, küresel bir kaos yaşıyor.   Ulus devletlerin çöküşünü hızlandırarak, insan neslini anotomik ve fizyolojik değişime uğratıp farklı bir boyuta dönüştürmek isteyen ruh hastalarının ayak oyunları neticesinde her gün binlerce insan ölüyor. Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını daha iyi anladığımız bir dönemden geçiyoruz. Afrika'nın büyük bir kısmında insanlar, yüzlerce yıldır kabile devleti olarak çıplak ve aç yaşıyor. Doğarken aç ve çıplak doğan bu insanların hayatı ve ölümü de benzer bir doğrultu da tamamlanıyor. Bugün Türkiye'nin birçok noktasında sokak röportajlarına konuşan ve "insanlar aç" diye haykıranları anlamak bu nedenle çok zor. Evet, insanlar aç ama Türkiye'de değil...

Coğrafyanın en zorlu koordinatlarında insanlık için yaşam mücadelesi veren Anadolu insanı, bugün kendi egemenliğini de korumak zorunda. Bir yanda topraklarında var olan huzuru onun elinden almak isteyen alçakların patlattığı bombalar, yine onların uşaklarının ürettiği olumsuz ekonomik ve finansal sorunlar ile bürokratik engeller zifiri karanlığında Türkiye, hedeflerine ulaşmak için hızla hareket etmeye devam ediyor.

Yarın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bugün daha iyi anlıyoruz ki; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu aziz millete çocuklarını emanet ederken o çocuklara ise; Türkiye'nin egemenliğini emanet etmiş. Türkiye'nin egemenlik sorunu yaşamaması adına onlarca yıldır verilen mücadele ve dökülen kanları düşündüğümüzde; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değerini daha iyi anlıyoruz.

***

Siyasetin el verdiği ölçüde ve her alanda yerli, yabancı işbirlikçilerden arındıkça; Türkiye'nin önünü açmak isteyenlerin iradesinde güçlü bir ülke inşa etmeyi başardık. Anadolu'nun verimli toprakları ve su kaynaklarının değerini bugün yaşanan onlarca savaş ve kaosun gölgesinde daha iyi anlıyoruz. Ortadoğu ve Asya'nın hamisi, Avrupa'nın ise; yakın zamanda yeniden sahibi olacak olan Türkiye, adeta bir fırsatlar ülkesi...

Yeni Dünya düzeninde bizler kıtalar savaşına kafa yorarken; Tesla, 2022 yılı ilk çeyreğinde 310 bin 48 elektrikli otomobil satarak 3,7 milyar dolar kâr elde etti. Ve bu oran geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 255 daha fazla. Yine Amerika'da ticari ham petrol rezervi 8 milyon varil azalarak 413 milyon 700 bin varile geriledi. Yine ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları da 4 milyon 700 bin varil azalarak, 556 milyon varile geriledi.

Dünya, yeni bir yöne evrilirken; Rusya ile Ukrayna arasında barış görüşmeleri hızlandı. Ve barış görüşmelerinin yeni bir yön kazandığı şu günlerde Rusya; kıtalararası balistik nükleer füzesi Sarmat'ın deneme atışını gerçekleştirdi. Dünya, böylesine karmaşık günler yaşarken elbette yaşam adına bilim insanlarının ürettiği emek boşa gitmiyor. Son araştırmalar ışığında bilim insanları Jüpiter'in uydusu Europa'daki buzullarla Grönland'daki buzlu tepelerin benzerliğini inceledi. Bilim insanlarına göre; Jüpiter'in buzullarla kaplı uydusu Europa'da suyun yüzeye düşünülenden daha yakın olabilmesi mümkün. Anlayacağınız Dünya'da yaşamın son bulacağına inanç hızla artarken, insanlık adına uzay dahil çok farklı alanlarda insanlık için araştırmalar devam ediyor. Küresel güçler bir yandan dünyayı yok etmeye devam ederken, diğer yandan ürettikleri finansmanlar ile yeni yaşam alanları ve formları için akıl teri döküyor.

İşte tüm bu gerçekler ışığında Türkiye, fırsatlar ülkesi. Ömrünün tamamını Türkiye'de geçirenler genel itibariyle içerisinde bulundukları cennetin kıymetini bilmiyor olabilirler. Lakin, dünyanın birçok ülkesini gezenler, Türkiye'nin hızla geliştiğini ve her geçen gün dünya ile rekabet gücü artan hatta mega dünya ülkelerinin vazgeçemediği bir fırsatlar ülkesi olduğunun farkındalar. Büyük şehirlerde asgari ücretle dev maliyetler ve borçlar altında ezilmek zorunda değilsiniz. Köylerimizi yeniden yaşama döndürek, oralarda hayata geçireceğimiz ekonomik tarım ve hayvancılık ile yenilenebilir enerji fırsatlarını değerlendirmeliyiz. Köy kooperatiflerini yeniden canlandırmak suretiyle köylerimizi hayalet bölgeler olmaktan kurtarabiliriz. Metropol imkanları altında kirli hava ve hazır su yerine; doğal alanlarımızı güçlendirerek verimli yaşam alanları, temiz hava ve içilebilir su kaynaklarımızı artırabiliriz.

Türkiye'yi terk etmek yerine hep birlikte Türkiye için üretebiliriz. Fırsatlar ülkesi olduğumuzu kabul ederek; herhangi bir siyasi veya ideolojik kavramın altında ezilmeden, hepimizin aynı eşit haklara sahip olduğunu bilerek ülkemizin fırsatlarını daha verimli değerlendirebiliriz.

Kısacası; fırastlar ülkesi Türkiye bizim. Ve bizim gidebileceğimiz hiçbir yer, Türkiye'den daha güzel değil. O zaman ülkemize ve fırsatlarımıza hep birlikte sahip çıkalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.