Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival ve şenlik şehri Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2020 00:00

Türkiye’nin dördüncü büyük şehri Bursa, hem tarihi yapıları hem doğal güzellikleri hem de daha bir çok özelliğiyle her alanda tüm zamanların kadim şehri olma özelliğini koruyor

Osmanlı’nın ilk başkenti, Hacivat ve Karagöz’ün memleketi olan Bursa, Uludağ’a sırtını vermiş Marmara’ya yüzünü dönmüş ve Türkiye’nin ilk Organize Sanayi Bölgesine  sahip, bir kent…

Bunların yanında; damak tadı lezzetleriyle  de adından söz ettiren bu köklü şehri anlatmanın birçok yolu vardır. Kısacası içinde her şey olan bir şehirdir Bursa.

Bu özelliklerin yanında geleceğe emin adımlarla yoluna devam edebilmek için de Bursa’da her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında çeşitli etkinlikler, projeler ve çalışmalar yapılmaktadır.

İşte bu bağlamda;

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2020-2021 Kültür ve Sanat etkinlikleri içeren bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde  görsel bir şölen eşliğinde gerçekleştirilen lansmanda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tiyatrodan sinemaya, konserlerden festivallere, söyleşilerden sergilere kadar geniş bir yelpazede derlenen kültür sanat faaliyetlerini, hazırlanan tanıtım videoları eşliğinde hem geçen yıl hayata geçirilen kültür sanat faaliyetleri hem de önümüzdeki  yeni dönemde yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Bursa halkına hak ettikleri hizmeti, en iyi şekilde, her şartta ve zeminde sağlayabilmek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, kültür ve sanat faaliyetlerinin de diğer temel ihtiyaçlar kadar gerekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Kültür  ve sanat faaliyetlerini hiçbir zaman ikinci plana atma gibi bir düşüncelerinin asla olmadığını söyleyen başkan Aktaş, “tiyatrodan söyleşiye, konserlerden dijital etkinliklere kadar birçok farklı alanda etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikleri gerçekleştirirken her kesime hitap eden ve devamlılığı olan projeler olması için de gayret sarf ettik” dedi.

Toplantıda, 2020 yılı için hazırlanan kültür sanat etkinliği takviminin Mart ayının ortalarında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle bir süreliğine sekteye uğrasa da, Bursalıların bu haklarından mahrum kalmaması için gerek dijital anlamda gerekse kurallara uygun şekilde revize ederek birçok etkinliği hayata geçirdiklerinin altını çizen Aktaş, hastalık hala devam etse de bu alanda çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Başkan Aktaş, konuşmasında özellikle Pandemi süreciyle birlikte hayata geçirilen çalışmalar için şunları söyledi.

*Dijital etkinlikler alanında Türkiye’de bir ilk olan ve  21 ülkede dinlenen, kişisel gelişim temelli dünya masallarından “Gece Masalcısı”nı desteklediklerini…

* “Sanal müzede online eğitim” projesini hayata geçirdiklerini…

*Türkiye’de dijital dönüşümün sanat alanındaki yansımalarının sergileneceği “Dijital sanat festivali” ile dijital fotoğraf sergisi, animasyon gösterimleri, seminerler, belgesel gösterimleri, canlı performanslar, dijital afiş tasarımları sergisi, usta grafikerlerle söyleşiler ve eğitimler gerçekleştirileceğinin…

*Talks uygulaması kapsamında her hafta belli bir saatte canlı yayın aracılığıyla farklı alanlardan, alanında uzman kişiler konuk alınacağını…

* Bu kişilerin Bursalı ya da Bursa’da hikâyesi olan, Bursa’ya değer katmış kişiler arasından seçileceğini…

* BBB’nin “Evde hayat var” kültür programı ile Bursa’nın kültürünü ve değerlerini çevirim içi ortamlarda anlatacaklarını…

Ve bu dijital projelerle Bursa şehrini ve Bursa kültürünü tüm dünyaya tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Tüm bunlarla birlikte Bursa’nın bir festival ve şenlik şehri olduğunu kanıtlayan, devam eden ve hali hazırda hayata geçirilen festivaller de sürüyor.

Bunlar;

Geçtiğimiz dönemde hayata geçirilen Büyükşehir Kitap Fuarı, toplumun her kesimine hitap eden Arkeofest, bu yıl 59’uncusu düzenlenecek olan Uluslar arası Bursa Festivali, Uluslararası Bursa Lezzetleri Festivali gibi yanında; yine öümüzdeki  dönem için  hazırlanan 1. Uluslararası Bandolar Festivali, Masalfest ve  Uluslararası Şiir Festivali gibi festivaller de hedeflenen projeler arasında yer alıyor.

Toplumun aydınlık bir geleceği için eğitimin önemine de değinen Alinur Aktaş, bu doğrultudaki çalışmalarına da şöyle açıklık getirdi.

Başkan, Edebiyat ve Yazı Akademisi, Düşünce Akademisi gibi etkinliklerle alanında uzman isimler ile atölye çalışmaları, drama ile dersler müzede etkinliklerinin büyük ilgi gördüğünü, önümüzdeki dönemde de atölye çalışmalarının devam edeceğinin müjdesini verdi.

Bursa’nın kültürel anlamda büyük öneme sahip olduğu değerlerin başında elbette köklü bir geçmişinin olması ve bu tarihin yeniden canlanması için önemli seminerlere imza atılmış olması.

Bunun için de Büyükşehir olarak, ‘Doğudan gelen ışık: Müslüman bilim adamları’ seminerlerinin 20 farklı okuldan 3126 öğrenciye ulaştırmış.

Halkı bilinçlendirecek projelere imza atmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Aktaş, düzenleyecekleri Dünya Su Günü Çalıştayı, Bey Sarayı Çalıştayı’nın da kent için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

Görüldüğü gibi Merinos AKKM’de Başkan Alinur Aktaş’ın açıkladığı kültür sanat etkinliklerin geçmişi ve geleceği hakkındaki görüşleri bu yöndeydi. Şimdi Pandemi sürecinin devam ettiği bu günlerde, önümüzde nasıl bir seyir alacak ve kültürel ve sanatsal etkinlikler ne derece etkilenecek bilemiyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey var o da bu şehirde her ne olursa olsun faaliyetlerin durmadan devam ettiğidir.

Sağlıkla kalın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.