Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faruk Çelik’ten tarihi ayar!

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2022 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 00:08

Bursa siyasetinin en güçlü isimlerinden olan Faruk Çelik, bir dönem AK Parti içerisinde dönen operasyonların kurbanı olarak Şanlıurfa’ya gönderildi. Milli Görüş’ün hızlı isimlerinden ve İl Başkanlarından olan Faruk Çelik, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile yolları ayrılan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte AK Parti’de uzun soluklu bir siyaset yürütüyor. Önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısına daveti üzerine bizde katılım gösterdik. Her zaman olduğu gibi yine cesur ve dik olduğu kadar yıllara meydan okuyan dinçliği ile çıktı karşımıza. Faruk Çelik, Milli Görüşte olduğu kadar Bağlarbaşı Mahallesinde de efsanedir. Halen daha Faruk Çelik kadroları kendisinin talimatları ile sahada dava için ilerleyen insanlardır. Çelik’in dava arkadaşları, yaşlarına aldırmaksızın madden ve manen birer kale gibi yanında dimdik dururlar. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki, Faruk Çelik artık kimseye pabuç bırakmamakta kararlı.

Yaklaşık bir saatlik bir ön sunum ile kendisine yerel medya ve ulusal medya üzerinden atfedilen hususlar hakkında konuştu. Bahse konu edilen Alaçam’da ki evi ile ilgili hem Kestel Belediyesi’ne hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne taşı gediğine koyarak salvolar yollayan eski Bakan Faruk Çelik; “artık kimse birilerinin yazıp çizdiklerine, konuştuklarına susacağımızı zannetmesin! Bundan sonra tüm gazetelere çıkacağım, röportaj isteyenlerin tekliflerini kabul edeceğim, ekranlarda olacağım” dedi. Yaklaşan seçimler ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın yönetimine ilişkin sorumuza; “Davut Gürkan ve ekibi gayretle çalışıyorlar. Ben gayretle çalıştıklarına inanıyorum. Şehrin önceliklerine göre yeni yöntemlerle sahanın taleplerine cevap vermeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekili listelerinde sürekli değişimi öncelikli görmüştür. Değişim olacaktır. Nasıl bir değişim olacağını ise, hep beraber yaşayarak göreceğiz” diyerek AK Parti Bursa İl yönetimini açıkça destekledi.

Kendisini AK Partili olarak lanse eden gazeteciler ile ilgili gerçekleştirdiği eleştiriler ışığında ifade etmek isterim ki; AK Parti Bursa’ya gökyüzünden inmedi! Ve yine AK Parti’yi kuran, bugün AK Parti Genel Başkanı ve AK Parti’nin lideri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti; bu milletin çocukları yani bizlerin, o dönem gençlerinin teveccühleri ile 21 yıldır iktidar! Bugün AK Parti’yi eleştiren ben özelinde gidecek olursak eğer şunu belirtmek isterim ki; Sayın Erdoğan’ın AK Parti üzerinden aday gösterdiği ve bizlere bunları seçin dediği seçilmişler elde ettikleri yetkiler ile üzerinde oturdukları koltukları kendilerine oy verenlere karşı kibir abidesi olarak kullanmaya devam edecek olurlarsa! Emin olun ki, Türkiye’yi Libya yapmak isteyenler bu Millet ve bu Milletin gençlerinin evlerinde oturması nedeni ile muzaffer olurlar! Yani, makam sahipleri öncelikle telefonlarına bakacak, kimseyi ötekileştirmeyecek ve makamından ötürü kendisi, ailesi ve beraberindekileri zenginleştirmeyecek! Bugün bizim AK Parti’de gördüğümüz tablo zenginleşen Belediye Başkanları, Milletvekilleri, siyasetçiler ve kadroları! Bu sebeple, oy verdiğimiz partiyi her türlü eleştirmekte haklıyız. Söz konusu AK Partili olmak ya da olmamak mevzusuna gelirse eğer, 21 yıldır bizi AK Parti’ye üye yapamayanlar oturup kendilerini bir tartsınlar!

Ve yine Sayın Faruk Çelik’in ifade ettiği gibi AK Parti’nin güç odağı haline getirdikleri veya AK Parti sayesinde güç odağı oldukları iddia edilenlerle ilgili hesabı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kime soracaksa sorsun! Bu konu o siyasi partinin iç meselesidir. Lakin bu milletin paralarını İstanbul medyası ile yiyenlerle Bursa’da AK Parti’nin ve Sayın Erdoğan’ın yeniden iktidar olacağını beklemek, en uygun tabirle; “Merhum sanatçımız Zeki Müren’in bizleri görebileceğini düşünmek” kadar komiktir.

Türkiye’nin sayılı isimlerinden olduğu kadar günün değil, gönüllerin adamı Sayın Faruk Çelik; yaşıtları torun bakarken kendisi bu milletin çocukları için tüm gücünü, zenginliğini ve ailesini ardına bırakarak yola revan olmuştur. Ancak kendisinin de net bir dille ifade ettiği gibi, görüyoruz ki; Faruk Çelik olmadan geçen yılların Bursa’sında rant, talan ve yolsuzluklar türemiştir. Hâsılı AK Parti’de arasında yüzde 50’den fazla fark olan muhalefet ile arayı epey kapatarak ilk büyük şehir seçimlerinde anahtarı muhalefete teslim etmeye hazır hale gelmiştir.

Bursa’nın gerçeklerini Bursa’nın medyası ile konuşan Faruk Çelik, aslında kendisinin de ifade ettiği gibi çok rahat Ankara’da veya İstanbul’da herhangi bir Ulusal Haber kanalında veya programda tüm Türkiye’ye seslenebilirdi. Ancak kendisini inşaat kalfası Yaşar ustanın evladı olarak tarif eden Faruk Çelik, “ben Bursa’nın evladıyım” demeyi daha doğru buldu. Başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin Bursa’ya ithal ağabey, ithal bakan getirmek suretiyle tükettiği Bursa’da görüyoruz ki, ipi yine Bursa’nın evladı siyasiler ile bürokratlar omuzluyor.

Eski Bakan Faruk Çelik aslında tüm söylemleri ile Bursa’nın tomografisini çekti. Milletvekillerinden tutunda Belediye Başkanlarına hatta kamu bürokratlarına kadar birçok konuya değinen Sayın Faruk Çelik, 2023 seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin emrinde olduğunu net bir dille ifade etti. Faruk Çelik’in söylemleri, ifadeleri, kendisi ile ilgili ortaya atılanların ötesinde Bursa’da hiç mevzu bahis edilemeyen ulaşım, sosyoekonomik sorunlar, kentsel dönüşüm, deprem gibi konu başlıklarına yönelik profesyonel açıklamalarını yeterli bulduğumu ifade edebilirim.

Ankara dinamikleri başta olmak üzere AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Çelik’i Bakan yapar mı bilemem ama görüyoruz ki, AK Parti Bursa’da Faruk Çelik olmadan 50+1’i alamaz!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.