Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafın moralleri güzel

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2023 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 00:06

Elektronikçiler Odası, yeni hizmet binasına taşındı. Modern düzenlenmesi ve güler yüzlü personelinin ve yönetimin bulunduğu yeni bina, deyim yerinde ise tam esnafa yakışan, elektronikçilere yakışan bir uzay üssü gibi olmuş.

Oda Başkanı Erkan Kırcalı ve yönetim kurul arkadaşları günler öncesinden yapılan hazırlıkları tamamlar tamamlamaz hemen açılış için saatleri saymaya başladı. BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Bursa Esnaf Odası Başkanı Özkan İlhan, Matbaa ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Akif Erol, Soğutmacılar Odası Başkanı Hakan Ziya ile Esnaf Kooperatiflerinin genel başkan vekili Bahri Şarlı, Yeşil Nilüfer Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Bayram Aydın ile burada isimlerini yazamadığım çok sayıda oda yönetici ve başkanı hazır bulundu açılışta.

Böylesine güzel ve modern bir oda hizmet binasını Elektronikçiler Odasına kazandıran Erkan Kırcalı ve yönetimini kendi adıma tebrik ediyorum.

Tabi, bütün esnaf bir araya gelmişken, sorulan soru da “işler nasıl?” oluyor.

Esnaf, işlerin istenilen düzeyde olmasa bile geçtiğimiz yıllarda pandemi sırasında ve sonrasında gelen ekonomik sıkıntıların aşılmaya başlandığının göstergelerini görmeye başladıklarını ifade ediyor.

Bunun açıklaması şöyle; esnaf işyerlerindeki hareketlilikten bereket kazanmaya başladı.

Esnafın en önemli sıkıntıları ise, gelir gider dengesindeki fark. Bunun yanı sıra yüksek kira oranları, kendi kendisine çalışan ve el emeği ile alın teri ile geçimini sağlayan sanatkarlarımızın ise sıkıntısı, ürünlerin zamanında satılamayışı ve nakit ihtiyaçlarının bulunması.

İşte burada, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri devreye giriyor.

Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı, esnaf ve sanatkarlarımız için kredi miktarının 500 bin liraya, yatırım, araç gereç alma, işyeri alma miktarının ise bir milyon liraya çıkarıldığını ve yıl başından itibaren bu rakamların esnafa verilmeye başlandığını ifade etti.

Bir başka bilgi daha verildi.

Kredi alan esnafın, yüzde 98’inin borçlarını zamanında ödediği.

Yani, alınan ekonomik önlemler, esnafın işyerlerindeki hareketlilik berekete dönüşmüş ve esnaf, almış olduğu kredilerinin taksit ve borçlarını zamanında ödemeye başlamış.

Memnun eden bir gelişme.

Esnafın moralleri güzel şeklinde yorumlayabiliriz.

İşleri iyi olmayan, gelirleri olmayan esnaf, kredi borçlarını zamanında zaten ödeyemez. Bu durumu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Açılışa beraber gittiğimiz Bursa milletvekili Ahmet Kılıç, genç yaşına rağmen, siyasi tecrübesiyle esnafında gönüllerini feht etmeyi başardı. TBMM Bütçe ve Plan komisyonu üyesi olan Ahmet Kılıç, AK Parti iktidarı döneminde esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Kılıç, en son olarak, esnaf kredilerinin 200 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldığını, araç gereç ve işyeri alımı içinde bir milyon lira olmak üzere toplamda bir milyon 500 bin lira yatırım ve istihdam kredisi verildiğini söyledi.

Kılıç, “AK Parti iktidarı, esnafla kol kola beraber yol yürüyen bir iktidardır. 21 yıldır sürekli siyasi desteklerini esirgemeyen esnafımız, sanatkarımızın işlerinin daha iyi olması ve hizmetlerinin kaliteli olarak halka yansıtılması bizlerin en büyük mutluluğu. Esnafımız dimdik ayakta durmayı başardığı zaman, ülkemizin ekonomik durumu düzeliyor. Ailelerimizin yüzü gülüyor. Mahallemizdeki mutluluk, ülkemizin mutluluğuna huzur katıyor” diye konuştu.

Malum, 14 Mayısta sandık başına gidip, Cumhur başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde bizleri temsil edecek olan milletvekillerini seçeceğiz. Geri sayım tam anlamıyla devam ediyor.

Bu konuyla ilgili olarak esnaf merak ettiklerini, bizlerde kamuoyunun merak ettiklerini sorduk Ahmet Kılıç vekilimize.

“Seçimlere sürekli hazır olan, teşkilatları sürekli halkla iç içe olan, bizlerde milletvekilleri olarak sürekli sahada olan, halkımızla, milletimizle iç içe olan bir yapıyız. AK Parti olarak seçimlere hazırız. 2023 yılındaki Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama çalışmaları ve hizmet projelerine zaten 20 yıldır devam ediyoruz. Bu konulardaki çalışmalarımız tamam.

Şimdi 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Türkiye’nin dünyanın en iyi 10 ülkesi, arasına girme gibi bir hedefimiz var. Yurtta, barış, dünyada barış gibi kazanımlarımız ve beklentilerimiz, politikalarımız var. Ki, bun çalışmaları Rusya Ukrayna savaşı sırasında bütün dünya gördü. Takdirle karşıladı.

Türkiye’nin iç huzuru ve terörle mücadele konusunda ise başarı destanlarına imza atan güvenlik güçlerimiz var. Allah onlardan razı olsun, bugün bizler huzur ve güven içinde yasabiliyorsak, bunda terörle kanıyla, canıyla mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimiz, polislerimiz ve güvenlik güçlerimizin başarılarının rolü çok büyüktür. “ diye cevap verdi.

Tabi, muhalefetin ve Türk siyasetine giren 6’lı masanın seçimlerde ne yapacağını da sorduk Ahmet Kılıç vekilimize;

“Türk siyasetinde şimdiye kadar görülmemiş bir yapı çıktı karşımıza. Geçmişte birbirleriyle selam bile vermeyenler, şimdi sırf Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olmak ve ondan intikam almak uğruna, bütün değerlerini bir kenara bırakıp, yola çıkmışlar. Masaya oturup kalkıp, bir şeyler açıklıyorlar. Halkımız ne açıkladıklarını bize soruyor. Bunlar ne demek istiyorlar diye.

6’lı masa, şimdiye kadar tek bir ağızdan konuşmayıp, tek bir hedef ve politikalar üretmeyi başaramadı. Her kafadan ayrı ses çıkaran bir yapı var. Hala adaylarını belirleyemediler. Birisi, şu isim olsun diyor, öteki olmaz diyor. Zamanı boşa harcadılar. Halkımız, bu 6’lı masanın niyetlerinin Türkiye’yi yönetme arzusu olmayıp, Erdoğan’dan kurtulma arzusu olduğunu, halka ve millete hizmet etme arzusu olmadığını çok iyi anladı.

14 Mayısta seçim var. Sandık milletimizin önüne gelecek. AK Parti olarak yine biz seçimlerden halkımızın ve seçmenlerimizin desteği, sağ duyulu milletimizin destekleriyle birinci parti olarak çıkacağız. Çünkü, Türkiye’nin kaos ortamına, koalisyon ortamına yeniden sürüklenmesine bu milletimiz izin vermez, müsaade etmez.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.