Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski tüfeklerin siyaset kokusu

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2018 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 00:08

Mahalli seçimlerle ilgili geri sayım devam ederken, eski yıllarda milletvekilliği, bakanlık yapmış, belediye başkanlığı yapmış olan bir takım siyasetçiler, bir araya gelerek yeni bir oluşum için siyaset koklamaya başladı.

Şimdi, durup dururken nereden çıktı bu durum? Diye soranlarınız olabilir.

Doğru. Ülkemizde 2002 yılındaki erken genel seçimlerinin hemen ardından yapılan 14 ayrı seçimde tek başına iktidar olan Ak Parti, yapılan anketlerde yine halkın desteğini alabilen yegane siyasi parti olarak karşımızda. Böylesi bir durumda, eskiden yaptıkları işler, konuşmalarıyla yeri göğü inleten bazı siyasetçilerimiz bugünlerde ise tamamen kenara köşeye çekilmiş vaziyetle durumu izlemekle yetiniyorlar.

Türkiye, siyasette hareket istiyor diye düşünen bazı eski tüfek diye tabir ettiğim siyaset adamları, kendi aralarında buluşup, toplantılar yaparak, “ne olacak bu memleketin hali?” diye birbirlerine sormaya başladılar.

Eski tüfeklerle ilgili ilk adım Ankara’da atıldı. Bu toplantıya Bursalı siyasetçilerimizden Mehmet Gazioğlu de katıldı. Sonra, İstanbul’da toplantı yapıldı. Gazioğlu’nu İstanbul’daki toplantıda da gördük. Sonra, eski tüfeklerin ekibi Bursa’ya geldiler. Çelikpalas Otelinde eskiden kalma alışkanlıklarıyla yeniden bir araya geldiler. Malum, Çelikpalas Oteli, Bursa siyasetinin şekillendirildiği bir yerdir. Senelerce, Bursa’nın milletvekilleri, belediye başkanları, parti il başkanları, hatta meclis üyelerinin de istekleri ve listeleri bu otelde yapılmış, hazırlanmıştır. Delegelere Çelikpalas Otelinde yemek veren aday adayı, önseçim yapılma bile kesin aday olarak karşımıza çıkardı. Çünkü Çelikpalas Oteli, o günlerde Bursa’nın simgesi olmaktan ziyade, siyasetin nabzının tutulduğu, iş dünyası ile siyasetçilerin bir araya gelip, “Bursa’ya ne yapalım?” sorusuna ortak cevap aradıkları bir oteldi.

Eski Tüfeklerin Bursa buluşmasına, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Adalet Partisi Gençlik Kollarından tanıdığımız daha sonra ise Doğru Yol Partisi’nin değişmez il yönetim kurulu üyelerinden birisi olan Orhan Haliloğlu davet sahibi oldu.

Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi’nde beraber siyaset yapılanlar davet edildi. Katılım, eski dostların buluşması olarak nitelendirildi.

Evet, eski dostlar buluştu. Kısa bir süre önce Türkiye çapında yeni bir siyasi oluşum hazırlıkları içinde olan ve taban hareketi adı altında toplantılarını sürdüren merkez siyasetinin önde gelen isimleri Bursa’daki toplantılarını geniş katılımlı yaptılar.

Yemeğe eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu; Saffet Sert, Mehmet Gazioğlu, eski milletvekillerinden; Halil İbrahim Artvinli, İffettin Akar, Ali Karakaş, Süleyman Ayhan ve gazeteci yazar Aslan Bulut katıldı. Ayrıca yurdun birçok bölgesinden gelen eski il, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Yemekte yapılan konuşmalarda; ülkemizin içinden geçtiği sürece değinilerek, bu işe dur diyebilecek kadroların bizde olduğu ve bizler bu memlekete hizmete hazırız dediler.

Toplantının bitmesine yakın söz alan eski bakan Rıfat Serdaroğlu:” Planlı ve hızlı bir şekilde ayaklarımız yere basacağız! Bu siyaset arenası boş bırakılmaya gelmez. Bizler, senelerdir köşemize çekildik. Artık meydana çıkmanın ve halkta bütünleşmenin vakti zamanı geldi” sözleriyle, yeni bir siyasi oluşumun başlangıcının sinyallerini verdi.

Bursa, merkez sağın kalesidir. Senelerdir böyle idi. Yine aynı. Bu kentte, sol görüşle belediye başkanı sayısı yok denecek kadar azdır. Bu kentte, bazı kişilerin istemleri olmasa, belediye başkanı olacak kişi yoktur. Bu kentte ve siyasete imza atılan merkez Çelikpalas Otelidir.

Bunu çok iyi bilen, eski tüfekler de yeni bir siyasi oluşumun ilk adımlarını atarken, sancılı doğum olmaması için ince eleyip sık dokuyorlar.  

Kulağımıza gelen bilgilere göre, merkez sağda yapılanması beklenilen yeni oluşum için iktisat ve ekonomi bilen, 40 yaşın altında, milli ve manevi değerlerine sahip, milliyetçi, muhafazakar, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış, toplumun her kesimine sıcak gelecek söylemlerde bulunması beklenilen bir lider aranıyor.

Bu toplantılar sadece eski DYP ve AP kökenliler arasında değil, geçtiğimiz günlerde Anavatan Partili eski gençlik kollarının daveti üzerine Bursa’ya gelen eski bakanlardan Ersin Taranoğlu’nun da gündeminde idi.

Beklenti şu; ülkemizde geçmişte önemli hizmetleri geçmiş, siyasette var olmuş, yönetime damga vurmuş tecrübeli isimlerle gençlik birleştirilip, sağ ve sol merkezi kökenli yeni bir siyasi parti oluşturulacak. Böylece, sadece belli kesimlere değil, toplumun bütününe hitap edebilecek bu parti ile genel seçimlerde etkili olunması.

Siyasette, eski tüfekler, Makosenlerini giyip yeniden yürüyüşe başladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.