Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkan Kamat’a Açık Mektubumdur

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2021 00:01

Sayın Başkan; Bursaspor seçimli olağan kongresinin 22 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamazsa 30 Mayıs’ta (pandemi şartları izin verirse) gerçekleşeceğini sevinçle öğrendim. Çünkü; sizin ve ekibinizin Bursaspor için verecek hiç bir şeyi kalmadığını, tüm Bursa gibi ben de görüyorum.

Öncelikle size ve okuyucularımıza; şahsınıza dair herhangi bir husumetim olmadığını, hiçbir şekilde sizinle tanışmadığımızı, karşılıklı sohbetimizin olmadığını, aramızdaki bağın Gazeteci- Bursaspor Başkanı ilişkisi düzeyinde olduğunu anımsatmak istiyorum. Sizinle, Ocak ortası ve Şubat başı olmak üzere iki kere telefonda konuştuk sadece. O konuşmada, sizinle röportaj yapabilmek içindi. Bu açıklamayı yaptıktan sonra, Bursaspor Olağan Kongresine niçin sevindiğimi açıklamaya geldi sıra…

Sayın Kamat; geçen sene “tek aday” olarak seçildiniz ve Bursaspor Başkanı oldunuz. Herkesin kaçtığı ortamda taşın altına gövdenizi koyarak Başkan olmanızı, Bursa kamuoyunun takdir ettiğini düşünüyorum. Ancak bir yılık süreç içerisinde, yapmış olduğunuz hatalar sonucunda kamuoyundan almış olduğunuz takdir yerini, “seçim bir an önce olsun”  anlayışına bıraktı.

Göreve başladığınızda Bursaspor’un hali belliydi Sayın Kamat, kimse size dikensiz gül bahçesi vaat etmedi. Aksine; dikenin en âlasının ellerinize batacağını siz de yönetim kurulundaki arkadaşlarınız da çok iyi biliyordu. Açılamayan transfer tahtası, alacaklar için bankanın ve eski başkanların (Ali Ay, Mesut Mestan) koydurduğu temlikler, futbolcu alacakları, personel alacakları sizin için sürpriz değildi. Siz ve ekibiniz bunları bilerek geldiniz göreve… Hoş, sizde bol keseden atmadınız…

Eğri oturup doğru konuşalım; sezonun ilk yarısını Vakıfköy’den çıkan pırlanta gibi gençler sayesinde, iyi de götürdünüz. Ekonomik olarak da, kulübü toparlamak adına yaptıklarınızın bazılarını biliyorum, bazılarını okudum, duydum. Açıkçası; yeni göreve gelen yönetime verilen kamuoyu avansını iyi kullandınız. Ancak devre arası ile sorunlar baş gösterdi. Özelikle ilk devrenin (belki de sezonun) en flaş oyuncusu Ali Akman’ın, Eintracht Frankfurt’a olan transfer sürecini iyi yönetemediniz, tabiri caizse elinize yüzünüze bulaştırdınız. Ali ile sözleşme yenileyememe basiretsizliğini, eski yönetimler üzerinden örtmeye çalışmak, başlı başına hataydı. “Bursaspor’a para kazandırmadan gitti” serzenişinde bulunduğunuz Ali Akman’ı kadro dışı bırakmak, genç yıldızla sözleşme yenileyememekten daha da büyük hataydı bence. Bursaspor, tüm ilk yarı boyunca oyun şablonunu Ali Akman üzerine kurdu. İzlerken Johan Cruyff’dan esintiler gördüğüm genç yıldız da bu yükü bir hayli omuzladı doğrusu. Sezon başı, “bu takımdan bir şey olmaz.” diyen tüm taraftarları” play-off olur mu acaba.” noktasına getiren Ali Akman’dır, Erkan Bey. Sizin ve ekibinizin, Ali Akman için almış olduğu, kadro dışı kararı, sportif başarısızlığınızın ve sportif öngörüsüzlüğünüzün en büyük halkasıdır Sayın Başkan.

Yaklaşık iki ay önce; Bursaspor YouTube kanalından, açıklamalarda bulundunuz. Tercihinize saygı duymakla beraber, kamuoyuna seslenmek için YouTube kanalını seçmeniz açıkçası kafamda soru işaretleri uyandırdı. Çok merek ediyorum Sayın Kamat, niye YouTube’dan açıklama yapma gereği duydunuz? Basın toplantısı yapmaktan, gelebilecek sorulardan mı çekindiniz, merak etmiyor değilim.

Açıklamalarınızı sonuna kadar seyrettim.  Kendinizce; sorunları ve yaptıklarınızı sıralamışsınız. Ancak unuttuğunuz bir şey var Sayın Kamat; siz o sorunlara çözüm bulmak adına Bursaspor Kulübü Başkanı oldunuz. Sizin ve yönetim kurulu arkadaşlarınızın maddi- manevi kayıplarını kabul ederim. Ancak, bu kayıplar için sesinizi yükselterek isyan edemezsiniz, hakkınız yok buna. Siz Bursaspor Kulübü Başkanı olarak, çözüm makamısınız. Marko Paşa, sizsiniz Erkan Bey…

Sayın Başkan; lütfen önümüzdeki kongrede aday olmayın. Yanlışlarınız o kadar çok ki yaptığınız doğrular hatırlanmıyor bile. Bursaspor tarihinde adınızın, Ali Ay, Mesut Mestan gibi Bursaspor’a zarar veren insanlarla beraber anılmasını istemiyorsanız, “Bana, Bursaspor’a hizmet etme şansı veren kongreye teşekkür ederim. Yeni seçilecek Başkanımıza başarılar diliyorum.” açıklamasını, bugünden tezi yok, yapın lütfen. Bence bu açıklama; bu saatten sonra, Bursaspor’a yapacağınız en büyük iyiliktir.

(Sayın Başkan, mektubuma cevap hakkınız her zaman vardır.)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.