Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkan Hoca’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na mektup

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2017 00:00

Kalite Birliği Derneği (KALBİR) kurulduğu günden bu yana gerçek kalite anlayışını topluma yerleştirmek için gece gündüz çalışıyor. KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve başkan vekili Mustafa KARAMAN kalitenin bu ülke için nasıl vazgeçilmez bir tutku olması gerektiğini çeşitli sunumlarda, etkinliklerde, sosyal ve görsel medyada sürekli anlatıyor ve önemini vurguluyor. KALBİR projeleri kalite treninin vagonları gibi birbirini takip ediyor. Örneğin; yeni dönem kalite ordusu eğitimi yakın bir tarihte sona erdi. Ancak KALBİR şimdi tüm üniversite öğrencilerine büyük katkı sağlayacak olan iş hayatına hazırlık projesine başlıyor. Öyle görünüyor ki bu proje büyük ses getirecek.

KALBİR, kalitenin sözde kalmayıp okullarda öğrencilere zorunlu ders olarak okutulmasını talep ediyor. Bu talebe tüm kamuoyu destek vermelidir. Bu ülke için yapılacak her türlü olumlu faaliyetin yanında olmalıyız. Çünkü bu ülke bizim. Başka Türkiye yok.

Erkan hocayı bu girişiminden dolayı kutluyoruz. Hocanın mektubunu aşağıda dikkatlerinize sunuyorum.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

ANKARA

Ülkemizde kalitenin yaygınlaşması, temiz kalite anlayışının toplumun her kesimine ulaşması, kaliteli üretimin teşvik edilmesi, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi, israfın azalması, istihdamın artması, yerli üretimin teşvik edilmesi, ülkemizde üretilen ürünlerin uluslararası piyasalarda pazar bulabilmesi için çalışmalar yapan ve bunları kendine görev olarak belirleyen KALİTE BİRLİĞİ, sosyal sorumluluk projeleri ile gerçek, temiz kaliteyi savunmakta ve ülkemizin kalkınma hamlesinin kalite ile gerçekleşeceğine inanmaktadır.

Sekiz yıldır sahada yapmış olduğumuz aktif çalışmalar ve uygulamış olduğumuz sosyal sorumluluk projeleri ve Bursa - Nilüfer ilçesinde 70 devlet okulunda yapmış olduğumuz "KALİTE" çalışmaları sonucu, 35 okulun TS EN ISO 9001 YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGESİNİ TSE'den almaları sağlanmış, 50 Öğretmene, Uluslararası geçerliliği olan YÖNETİM SİSTEMLERİ eğitimi (5 Gün - Sertifikalı - Ücretsiz) Yaklaşık 3000 veliye "Bilinçli Tüketici" semineri, Yaklaşık 5.000 öğrenciye "Temel Kalite" konferansı, KALİTE BİRLİĞİ uzmanları tarafından ÜCRETSİZ olarak verilmiştir. Sahada yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde görülmüştür ki; Eğitim camiamızın ve özellikle temel eğitim kurumlarımızın kalite ile ilgili bilinç seviyesi oldukça düşüktür. Temel kalite eğitimlerinin İlköğretimde öğrencilere verilmesi ve KALİTE dersinin zorunlu ders olarak okutularak, gelecek nesillere kalite bilincinin verilmesi ülkemizin yarınlarına ışık tutacaktır. Sadece özel günlerde verilen konferanslarla, kalite ve tüketici hakları konusunda öğrencilere çok fazla bilgi verilmediği, kalite ve TSE belgeli ürünlerle ilgili bilinç seviyesinin düşük olduğu, sahada yapmış olduğumuz çalışmalarla müşahede edilmiştir. Ülkemizin 2023 vizyonunun gerçekleşmesi, Bilgili, bilinçli, haklarını bilen, hakkını arayan bir neslin yetiştirilebilmesi için İLKÖĞRETİM OKULLARINDA "KALİTE" DERSİNİN ZORUNLU DERS OLARAK OKUTULMASINI tensiplerinize arz ederiz.

Erkan IŞIĞIÇOK KALBİR Başkanı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.