Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’ın Şahinleri…

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 00:02

Kent siyasetinin yol haritasını dizayn eden Ak Parti’de, Bursa kadroları pek tanınmıyor. Sosyal ve basılı, görsel medyada kendilerini bireysel anlamda ortaya çıkarmayan bir Ak Bursa ile karşı karşıyayız. Mütevazı kimlikleri olan muhafazakâr kadronun en önemli sorunu belki de üst üste yaşanan seçimler oldu. Göreve geldiklerinden bugüne seçimlerle boğuşan Ayhan Salman ve yönetimi daha yeni nefes almaya başladı diyebiliriz. Siyasette iletişimi ‘insanlarla tartışmayın aksine olayları tartışın’ mottosuyla yürüten Salman, Bursa’da sempatikliği her geçen gün artan isimlerden. Ak Parti’nin yeni sürecinde daha fazla kent ve kentlilik bilincine zaman ayıracağını gözlemlediğim Salman’ın en önemli özelliği ise, ticaretin içerisinden gelen esnaf ve iş adamı kimliği ile çözüm odaklı bir isim olması diyebilirim.

Ak Parti Bursa’yı yakından tanımak gerekiyor. Öyle ki, Ak Parti’nin en güçlü kenti Bursa’yı yöneten ve yine Ak Parti’nin elinde kalan en güçlü Büyükşehir’i yöneten başarılı bir ekiple karşı karşıyayız. Salman’ın en yakın yol arkadaşı İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan. Birçok sivil toplum kuruluşunda başkan yardımcılıkları görevlerini başarı ile yöneten iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Mütevazı kimliğinin ötesinde, ‘ben değil biz’ anlayışını iyi uygulamaya çalışan siyasetçilerden. Hem iyi bir aile babası hem de Ak Gençliğin sevdiği değerli bir ağabey rol modeli ile Ak Parti’nin güçlü yüzlerinden. Ak Parti’nin Bursa’da gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda iz düşümü olan Sayılgan, toplumsal fayda odaklı çalışmalarda güçlü bağları ve kazanımları olan bir ailenin mensubu. Babası Burhan Sayılgan, adeta Bursa’nın gönül elçisi.

Çanakkale’nin Bursa’da ki gülümseyen yüzü olarak tanınan Recep İyigün, Ak Parti’de gelecek vaat eden siyasilerden. İş adamı olmasının yanı sıra son seçimlerde Kestel ve Gürsu’da, Ak Parti’nin güç kazanımında etkin rol oynadı. Yine İyigün gibi kendisinden öte çalışmaları ön plana çıkan isimlerden birisi de Gülten Doğrul. Ak Parti’de uzun yıllardır siyaset geçmişi olan Doğrul, iş kadını olmasının yanı sıra özellikle yerel yönetim ve sosyal hizmetler anlamında tam bir melek. Teşkilatlar içerisinde baş tacı olan bir yeri var.

Elbette 24 Haziran ve devamında 31 Mart seçimlerinde yıldızı hızla parlayan isimlerden birisi de, Avukat Oktay Çiçek. Ak Parti İl Seçim İşleri Başkanı olan Çiçek, Gaziantepli. Güneydoğu’nun saygın ailelerinden olan Çiçek, kibirli olmayan ve herkese karşı kucaklayıcı tavırlarıyla tanınıyor. Genç yaşına rağmen hızlı bir başarı ivmesi yakalayan Çiçek, Ak Parti’nin her daim güler yüzü olmayı başarabilen bir isim.

Elbette böylesine genç, dinamik ve yeni bir ekibi tanıtırken Ak Parti’de uzun dönemdir soluk soluğa siyaset yapan. Aldığı nefesi bile davasına adayanları da unutmamak gerekiyor. Salih Bahadır, Zahide Arı, Bülent Kandemir, Gökhan Yıldız, Sinan Kahraman ve Eşref Kurem bu isimlerden en dikkat çekenleri. Ak Parti’de güçlü bir denge oluşturan Ayhan Salman’ın birçok anlamda başarılı kurmayları var. Böyle güçlü kurmaylarla başarısız olabilme olasılığını gözlemlemezken, Bursa’nın seçimsiz geçmesini umut ettiğimiz 4 yıllık dönemde daha fazla kazanacağından eminim.

Elbette Ak Bursa kadrolarında öne çıkan isimler bu kadar değil. Uzun bir maraton koşusu olmasını mühendisliğine atfettiğim, Emel Gözükara Durmaz başarılı bir ivme ile ilerliyor. Yine Gökay Bilir, ilerleyen dönemlerde yerel siyasette yıldızı daha fazla parlayacak isimlerden. Kestel’den Bursa siyasetine dâhil olan ve ilçesini unutmaksızın Bursa’yı da kucaklayan Canan Demirel, Ak Parti’de öne çıkan kimliklerden. Ak Parti’de ekranlarda pek görünmeyen isimlerden olan İrfan Akkaya, Osman Öztürk, Tuncay Kiraz, Mustafa Kaymaz, Recep Güleçyüz, Embiya Akkuş gibi önemli isimleri de hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var. Ak Parti Bursa’da, genç bir başarı örneği olarak İl Sekreteri Osman Şahin’i de es geçemeyiz. Osman Şahin, saygın ve saygılı duruşunun ötesinde, yunus misali bir siyasetçi diyebilirim.

Elbette Ak Parti’de mali ve idari işlerin olmazsa olması İdris Berkcan’ı unutamayız. Belki de evinden ya da ofisinden daha fazla zaman geçirdiği siyasette etkili ve gönül insanı olan Berkcan’ın tıpkı kendi gibi can olan yardımcısı ise, Dinçer Yasa. Dağ yöresi ve Yenişehir’de ki çalışmaları ile tanınan Yasa, Doğu ve Güneydoğuluların sevdiği bir isim. Berkcan ve Yasa alanlarında başarıları çok olan mütevazı bir ekip. Yine sessiz bir başarı ivmesi gözlemlediğimiz Faruk Görer, inşaat sektörü ile iletişimi güçlü siyasetçilerden.

Ve elbette renkli siması, güçlü bakışları ile en sevdiğim siyasetçilerden Hüseyin Ömer Aybar. Mütevazı ve dinamik kişiliği olan Aybar, Bursa siyasetinin Hulusi Kentmen’i.

Ak Parti’de ciddi bir değişim bekleyen Bursa teşkilatlarının böylesine dinamik bir ekibe daha fazla şans vermesi mecburi. Ayhan Salman ve ekibi tam bir görev timi diyebiliriz. Bursa Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile güçlü bağları olan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tam sadakat ile bağlı olan Ayhan Salman ve ekibi, inanıyorum ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da gücünü arttıracaktır. Sürekli değişimin yıprattığı Ak Parti’nin daha güçlü bir toparlanma için bu kadroyu bir dönem daha saha da tutması elzem diyebiliriz. Sonuç itibariyle, pozitif adımlarla partiyi güçlendiren Salman ve ekibinin bugüne kadar herhangi bir toplumsal hatası veyahut seçim başarısızlığı da bulunmuyor.

Ak Parti’nin Bursa’da yapması gereken en doğru adım, mali yatırımlarla kentin ekonomisini hızla toparlamak. İnşaat, tekstil ve otomotiv sektörlerinin önünü açacak butik yatırımlara Bursa’da acil ihtiyaç var. Yine Bursa’da ki esnaf ve iş adamlarına nakit finans yollarını hızla açacak bir yerel ekonomik paket kentin en acil ihtiyaçları arasında yer alıyor diyebiliriz. Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve başarılı ekibi ile Ankara’nın kuracağı güçlü ve de samimi bağlar kent ile birlikte kent ekonomisinin de güçlenmesini sağlayacağı için durmak yok yola devam diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.