Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’ın ‘Kılıç’ı keskin…

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 00:00

Siyasetin yeni yüzleri artık gençler. Ak Parti’nin 17 yıllık siyaset profili sürekli değişim ve gençleşme üzerine kurulu. Elbette son seçimlerde ve süreçlerde muhalefet partileri de iktidarın bu yürüyüşüne ayak uydurmaya başladılar. CHP’nin PM üyesi Bursalı avukat Gamze Pamuk Ateşli bu isimlerden sadece biri. Yıllardır iktidar varlığını güçlü halk desteği ile sürdüren Ak Parti’ni gençleşmesi küresel siyaset açısından da değerli bir duruş. Özellikle son 5 yıldır Ak Parti kadrolarında köklü bir gençleşme süreci yaşanıyor. Ankara’da genç milletvekilleri ile özel toplantılar yapılıyor. Öyle ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özümsediği gençleşme hareketi 24 Haziran seçimleri ile daha hissedilir düzeye geldi. Ve son 2 kabine geçmiş döneme göre ağırlıklı olarak gençlerden oluştu.

Ak partinin genç siyasetçilerinden Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç önceki gün Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek hem çalışmaları hakkında hem de seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. Kılıç ile gündemin yoğunluğu arasında gençler ve Ak Parti’nin gençliğe bakış açısını da değerlendirme fırsatı bulduk. TBMM Makedonya Dostluk Gurubu Başkanı olan Ahmet Kılıç, Karadenizli bir ailenin çocuğu olarak Bursa’da yetişen genç siyasetçilerden diyebiliriz. Bileğinin hakkı, alnın akı ile siyasette yükselmek olgusunun en genç örneklerinden Kılıç, samimi kişiliğinin ötesinde bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile tanınıyor. TBMM KİT komisyonu üyesi ve Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı görevlerini de başarılı ile yürüten Kılıç, “gençlerimiz Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yılmadan, durmadan ilerliyorlar. Elbette geleceği gençlerle inşa ederken, gençlerin geleceklerini de inşa etmekten taviz vermeyeceğiz. Her zaman olduğu gibi bu seçimde de gençlerimize güveniyoruz” diyor.

Türkiye’nin Ak Parti hükümetleri ile çağ atladığını bugün yaşanan dış ekonomik baskıları bahane ederek hükümete yüklenenleri samimi bulmadığını ifade eden Milletvekili Ahmet Kılıç, “bu ülkede ev almak hayaldi. Ak Parti sayesinde neredeyse herkesin evi ve arabası var. İnsanlar hep işçi olurken işveren oranını Cumhuriyet tarihinin en üst seviyelerine taşıdık. Ak Parti ile köylerimize belediyecilik hizmetlerini götürdük. Hava ambulansları, otoyollar, fabrikalar ve daha birçok yatırımı ülkemiz de hizmete sunduk. Şehirleri hızlı tren ağları ile birbirine bağlarken, ekonomi de ihracat rekorları kıran şehirler inşa ettik. Üniversiteler ve kampüslerle ilçelerimizi gençlerimizle buluşturduk. Yüksek öğretimi gençlerimizin ikamet ettiği şehirlere taşıdık. Dijital ve teknolojik eğitim sistemlerini kullanmaya başlayan bir nesil inşa ediyoruz. Tüketen değil üreten bir Türkiye için sürekli çalışıyoruz. Bursa özeline bile baktığımızda 20 civarında sanayi bölgesini, şehir hastanelerini, devlet hastanelerini, kamu hizmet binalarının yenilendiğini görüyoruz. Yerel yönetim zincirlerimiz ile evde sağlık hizmetlerinden tutunda e-belediyecilik uygulamalarına varıncaya kadar birçok hizmeti vatandaşımızın ayağına kadar getirdik. 2004 Türkiye’sinin yerel yönetim sorunları çöp dağları, kanalizasyon ve hizmetsizlik olurken, 2019 yerel seçimlerinde gündem daha fazla hizmet daha fazla teknoloji kısacası dün olduğu gibi bugünde yarında yaparsa yine Ak Parti yapar diyoruz. Vatandaşlarımız 20 yıl içerisinde yaşanan büyük değişimi görmektedirler. Yerel seçimleri de kazanarak büyük yürüyüşümüzü millete hizmet anlayışımız ile devam ettireceğiz” diyerek muhalefetin söylem siyaseti yaptığını iş icraata geldiğinde her kesimin Ak belediyecilik ve hizmetlerle yüzleştiğini ifade ediyor.

Ak Parti’nin belki de en sessiz üyelerinden olduğu ifade edilen, lakin söz konusu dava ve lider Recep Tayyip Erdoğan olduğunda adeta bir şahin görünümü ile kanatlarını açan Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın performansı mükemmel. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimi de alan Kılıç’ın özellikle İngilizce ve Arapça’ya hâkim olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıç’ı olarak nitelendirebileceğimiz Milletvekili Ahmet Kılıç, Ak gençliğin sevgi seli ve desteğini yıllardır yanında bulunduran başarılı bir Bursa siyasetçisi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.