Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan “değişim” mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 00:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun açılışını yaptı.

Tören alanını o sıcak havaya rağmen dolduran vatandaşlara seslendi, kamuoyuna mesajlarını verdi.  Bu açılış ve Cumhurbaşkanının verdiği mesajlar pazar akşamından bu yana Türkiye ve Bursa gündeminde konuşuluyor, konuşulmaya da devam edecek.

Biz burada Cumhurbaşkanı’nın tören alanında verdiği mesajlara yer vererek tekrara düşmeyelim, siz değerli okurlarımızın vaktini almayalım, sonrasında neler yaşandı neler konuşuldu ona bakalım.

Açılış sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’yı hemen terk etmedi.

Ak Parti Bursa İl Başkanlığının Merinos’ta ki teşkilat yemeğine katıldı. Burada verdiği mesajlar daha çok teşkilatlara yönelikti. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmaların satır başlarına bakacak olursak;

“Önümüzde 4-5 yıllık seçimsiz bir dönem var. Ak Parti’nin Türk siyasetine damga vurabilmesi, önündeki fırsatları kullanabilmesine bağlıdır. Seçimsiz dönemin, ülkemizi geliştirmesini Ak Parti’de yenilenme ve birleşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz.

Atacağımız adımlarla Ak Parti’nin geleceğinin şekillenmesinin yanında 2053 ve 2071’e taşıyacak beşeri ve kurumsal omurgayı hep beraber inşa edeceğiz. Milletin bize sandıkta verdiği mesajları doğru okuyarak gereğini yapacağız.

Kalbinde milletine ve memleketine hizmet sevdası olan her insana her fikre Ak Parti’nin kapıları daima açıktır. Biz pazara kadar değil mezara kadar diyerek çıktığımız bu azimle ve kararlılıkla yürüyeceğiz.  Ne köklerimizden kopacağız, ne de gözlerimizi ufuktan ayıracağız.

MHP ile birlikteliğimiz devam edecek. Yeni reformlara Cumhur İttifakı olarak imza atacağız.

10 gün sonra 14 Ağustos tarihinde Ak Parti’nin 18.kuruluşunu kutlayacağız. 17 yılı bulan iktidarımız döneminde Türkiye ile beraber gözünü ve gönlünü Türkiye’ye yöneltmiş yüz binlerce kardeşimizin umudu olduk. Kimi eksikliklerimize rağmen ülkemizin ve milletimizin hemen her meselesine çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

PARTİ İÇİNDEKİ ÇATLAK SESLERE GÖNDERME

Bir kere, Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki seçimlere kadar Parti’de ciddi revizyon yapılacağı mesajını verdi. Belliki,2023 kadrosunu kurmak için kararlı bir şekilde düğmeye basmış.  

Hatırlarsak,

 Kısa bir süre önce Ak Parti’deki kongre sürecini tam bir yıl önceye, önümüzdeki sonbahara çekmişti. Çok belli ki, bu kararının ardında “değişim” fikri yatıyor.

Teşkilatlarda büyük değişim artık çok yakın.

Kanaatimiz odur ki, teşkilatlarda başlanacak değişim rüzgarı kabine ve Parti yönetiminde de hissedilecek.

Ak Partinin 2021’den 2020’ye alınan büyük kongresi öncesinde kabinede, kongrede ise Parti yönetiminde hayli değişiklikler olacak gibi.

Ve yine Erdoğan’ın konuşmalarından anlıyoruz ki, Parti ile dokuları uyuşmasa dahi, ülke menfaatini ön planda tutan her bir birey ve fikir bu parti de kendine yer bulabilecek.

Cumhurbaşkanı’nın teşkilat yemeğinde verdiği bir diğer önemli mesaj da parti içinde çıkan çatlak seslerle ilgiliydi.

Erdoğan; “Sağda solda bazı duyduğumuz çatlak seslere asla kulak vermeyi, biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yeni Parti oluşumlarının konuşulduğu bu kritik süreçte Cumhurbaşkanı bu mesajıyla da Parti tabanını konsolide etmek, olası ayrılıkların önüne geçmek niyetinde kuşkusuz. 

Bu mesajlardan da net olarak anlaşılıyor ki, önümüzdeki bir yıl Ak Parti teşkilat yapılanması açısından son derece renkli geçecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.