Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan ve Ak Parti'ye hatırlatma!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 00:01

Kabul etmeliyiz ki, Kaz Dağları sürecinde özellikle Ak Parti Çanakkale Milletvekilli olan arkadaşlar ciddi hatalar yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Çanakkale Milletvekillerinin Çanakkale köylerinin kaç tanesine en son ne zaman gidip gitmediklerini hiç sormuyor! Oysa, Çanakkale damadı olan birisi olarak Milletvekilli olan değerli Ak Partililerin ve İlçe yönetimleri ile İl yönetimlerinin köylerde aktif olmadığını bu sütunlarda daha önceden de dile getirmiştim.

Aslında bu özeleştiri ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem Ak Parti Genel Başkanı olarak hem de iktidardaki siyasi otorite olan Ak Parti’nin unuttuklarını hatırlatmak istiyorum. İnanıyorum ki Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan olarak benim hatırlattığım çerçeveden baktığında bana hak verecektir.

Sayın Erdoğan'ın 12 Haziran 2011 Ak Parti Seçim Beyannamesini masasına getirtmesini tavsiye ediyorum. Orada var olan çok önemli tespitler ve talimatlar ile vatandaşa verilen sözler vardı. Kısaca ana başlıklar halinde hatırlamaya ne dersiniz? Sahi ben bunu yazana kadar kaç Milletvekilinin aklına bu seçim beyannamesi geldi? Ben biliyorum sadece 1 kişinin aklına geldi. O da bugün Milletvekilli değil!

2011'de çözümler masadaydı…

Ak Parti’nin 12 Haziran 2011 Seçim Beyannamesinde sorunlar ulusal ve küresel çapta tespit edilmiş olmakla, çözümler masaya yatırılmıştı.

İleri Demokrasi, Büyük Ekonomi, Güçlü Toplum, Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler, Lider Ülke. Bahse konu bu 5 başlık içerisinde gündem açısından en önemli olan 'Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler' konusunda ne durumdayız? Kaç kentimiz Marka Şehir oldu? Yaşanabilir Çevre adına 'Millet Bahçesi' çıkışı dışında Ak Parti ne yapabildi? Oysa 2011 Seçim Beyannamesi siyasi hafızada var olabilseydi, Ak Parti bugün Kaz Dağları ile ilgili olumsuz süreçlere ve siyasi manipülasyonlara maruz kalmazdı.

 

Görmekteyiz ki, son 8 yılda Türkiye'nin geldiği nokta da Ak Parti’nin hızlı ve yenilikçi değişimi olumsuz bir etken oldu. Ak Parti’nin hafızası hızla silinirken, güçlü hedeflerden sapıldı. Ve gelinen noktada Ak Parti, MHP olmadan iktidar olamaz ve de Büyükşehir Belediyesi hatta İlçe Belediye alamaz duruma geldi…

Köklü değişiklikler kaybettirdi

Ak Parti’nin hafızası yine Ak Parti içerisinde olan köklü değişiklikler nedeniyle silindi. Dönüşüm çıkışı ve devamında gelen tecrübesiz siyasilerin hataları Ak Parti’de ciddi bir yıkıma neden oldu. Ak Parti’nin hafızasının silindiği süreçte aslında Erdoğan ve Ak Parti’nin ciddi bir FETÖ siyasi darbesine maruz kaldığını ifade edebiliriz.

Türkiye'nin 'Lider Ülke' yolculuğunu hedefleyen 12 Haziran 2011 Seçim Beyannamesinden uzaklaşan Ak Parti’nin bugün geldiği yeri, o gün hedeflediği çizgi ile değerlendirmesi şart!

İnanıyorum ki, hem Sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de Ak Parti bu hatırlatmadan fazlasıyla keyif alacaklar ve öze dönüşü daha güçlü planlayacaklardır… 2011 Seçim Beyannamesi sadece bir beyanname değil aynı zamanda ileriyi gören vizyon metindir.

Ve asıl sorulması gereken soru, Ak Parti Genel Merkezi neden bu beyannameden ısrarla uzaklaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri görüşlülüğünü yakalayamamıştır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.