Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan ve AK Parti...

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2019 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2019 00:10

Yerel seçim takviminin devreye girmesi ve adayların ilan edilmesiyle birlikte siyasette çarklar dönmeye başladı. Siyaset mekanizmasının yeniden çalışmaya başlaması ile birlikte teşkilatlarda hareketlenme gözlemleniyor. Ak Parti'yi ve Erdoğan'ı uzun zamandır değerlendirme konusu yapmak istiyordum. Ak Parti'de değişmeyen ilçe belediye başkanlarının bazılarının gönül belediyeciliğinden öte kibir abidesi olduklarına aday gösterilir gösterilmez şahitlik etmemiz elbette yazıyı öne çekmememizi sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mütevazı duruşu bir yana halkla halk, liderle lider olan duruşu bir yana, hoşgörü ve gönül almak için sakalına değil bakışına güvendiği gerçeği bir yana diyebiliriz. Lakin görmekteyiz ki, mahareti sakalda zannedenlerin koltuk belediyeceliği ile Ak Parti kazanan değil kaybeden olacaktır. Gönül duruşu olmayanların makam duruşu Ak Parti'de bir sonun başlangıcı olacaktır!

Yıllardır neden kaybetmez bir insan? Yıllarca neden hep çok sevilir? Bir millet, bir devlet, bir medeniyet yıllardır neden hep dimdik arkasında durur birinin? Muhtar bile olamaz denirken, kazanmış olduğu Milletvekilliği elinden alınırken, davam ve mücadelem dediği partisi kendisi zindanlarda olduğu halde kurulurken çıkıp bir ülkenin bir milletin başına Devlet Başkanı olmak nasıl bir güçlü kader? Nasıl bir gönlün hediyesidir Yaradan'dan?

Elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Bursa aday tanıtımına gelmemesi kentte Ak Parti adına önemli sorunlar olduğunu ortaya koyması açısından değerlendirildi. Herkes sorunları İl yöneticilerine atarak kendisini bir nevi Ak'ladı. Lakin sorun kaybedilen Ak Partililik bilinci. Sorumlu da Ak Partililikten öte AKP'lilik boyutuna varan kimliklerin siyasette var edilmesi. Buradaki sorunun ana temasında ise, gönül kırıklıkları yatıyor. Ak Parti geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de oy kaybedecek. Lakin Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu hiç düşmüyor! Ak Parti'nin bu yükseliş sırrına vakıf olması elzem. Ak Parti'de yaşanan tüm kaybedişlerin durdurulma noktası bu çizgide. Kısacası, Ak Parti hızla Recep Tayyip Erdoğan çizgisine geri dönmeli.

Anketler ve Aktaş...

Sokağa çıkarak siyaset yapmak bir erdem işidir. Söyleyecek sözünüz yoksa makamınıza sıkışır kalırsınız. İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde de Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde de sokaktan hiç çekilmedi Alinur Aktaş. Sokak ile kardeş, sokakta ki herkes ile gönüldaş olmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde yüzde 30 kararsız ibaresi olan bir anket ile yoklama çekildi Türkiye'de. Ve Aktaş'ın yüzde 36 gibi bir oy oranına sahip olduğu ifade edildi. Lideri'nin yüzde 54 aldığı partisinin yüzde 44 aldığı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı yüzde 36'ya mahkum etti birileri.

Bursa'da Ak Parti'nin ve adayının yüzde 36 oy oranına düşmesi neredeyse imkansız. CHP'nin ve İP'in tüm oy oranı toplamı yüzde 32 oranına ulaşmıyor. Yine yüzde 30 oranında kararsız demek sektörü ve istatistiği bilmemek demek! Sektör temsilcilerine de sordum bu oranı. Onlarda bir anda medyada yer bulan bu anketlere şaşkın olduklarını nitekim sadece 1 haftadır aday tanıtımların gerçekleştiğini bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bütçeli bir anket ve sokak çalışmasının Büyükşehirler bazında mümkün olmadığını ifade ettiler. Ve onlarda yüzde 30 kararsız bir sonucun değerlendirme dışı olduğunu ifade ettiler.

Elbette 15 Temmuz gerçekleri ile birlikte bizler birçok komplo, iftira ve olumsuz sürecin artık iç ve dış oyuncuları olduğunu daha rahat görebiliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kent yükünü omuzlarına almış koşan adam tavrını bozmak isteyenler, ayağına bir çelme de biz çakabilir miyiz diyenlerin haddi hesabı yok! Elbette iyilerin yanında Allah. Lakin biraz da kenti için mücadele edenlerin yanında kent ve kentliler durmalı.

Anket çılgınlıklarına kurban edilmek istenilen bir halkı sandık patlamalarından okuyabilmeliyiz. Sandık yönelimleri, sokaktaki söylemleri ile halk Alinur Aktaş'ı bağrına basıyor. Velev ki, Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına basıyor. Muhalefet elbette yok değil! Elbette muhalefette güçlü. Örneğin Gürsu'da tam saha çalışan bir muhalefet var. Kapı kapı, esnaf esnaf gezen muhalefet karşısında hızla kaybeden bir Gürsu Belediyesi ve kaybedilmek üzere olan bir Gürsu var. Lakin yine görüyoruz ki, Alinur Aktaş burada da var. Aktaş, tam saha yürüttüğü çalışmalar ve Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ten aldığı dipnotlarla Gürsu için çalışıyor. Kısacası, birileri sakalını sıvazlayarak koltuk ne rahat diye otururken, birileri saçına sakalına milleti uğrun ak düşürüyor.

İşte anket ve Aktaş arasındaki gerçekler de böylesine ‘Ak’. Bir yanda emek ve samimiyet diğer yanda ise, görülemeyen hatta hayalet statüsünde olan yüzde 30 kararsız var. Belki de bu yüzden Aktaş, Erdoğan'ın Bursa mücevheri ve bu yüzden Bursa'da gönüller gülüyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.