Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan Teşekküre geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2019 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Ağustos Pazar günü Bursa’ya gelecek. Programı tam olarak kesinleşmemesine rağmen, miting düzenleyip, Bursa halkına teşekkür edecek.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan İl Başkanları toplantısı sırasında AK Parti il Başkanı Ayhan Salman ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Bursa’ya davet ettiler. Ülkemizin en önemli sağlık merkezlerinden birisi olan Bursa Şehir Hastanesi’nin de hizmete girmesi nedeniyle Bursa’ya gelmesi beklenen Erdoğan’ı, “Bursa sizi bekliyor” diye davet ettiler.

Başkanların bu davetine sıcak bakan Recep Tayyip Erdoğan, çok kısa bir zaman sonrası için Bursa’ya gelişini belirledi. Bu tarih 4 Ağustos Pazar günü olarak kayıt edildi. İl Başkanı Ayhan Salman, “sayın Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 4 Ağustos günü Bursa’ya gelerek bizleri şereflendireceklerdir” diye konuyla ilgili bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yapılan yeni hizmetler ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 100 günlük çalışmasının da değerlendirileceği toplantı öncesinde, Bursa’nın raylı sistem yatırım, plan ve projeleriyle ilgili olarak Erdoğan’a gerekli bilgilerin verildiğini duyurdu.

Bu tarihin belirlenmesinin ardından İl Başkanı Ayhan Salman, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanlarıyla birlikte toplantılar yaparak, Erdoğan’ın Bursa programı için çalışmaları başlattı.

İl Başkanı Ayhan Salman, yine milletvekilleriyle beraber, Bursa’daki yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle bir araya gelerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Şimdi, Bursa Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazır.

Bursa halkı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buluşması içinde iki ayrı alternatif yer belirlendi. Bunlardan birisi Gökdere Meydanı. Malum, Atatürk Stadyum Meydanında Millet Bahçesi inşaatı devam ettiği için 31 Mart seçim mitingleri de Gökdere kavşağında yapılmıştı.

İkinci alternatif yer ise Bursa Şehir Hastaneleri alanı. Burası gerçekten çok büyük ve geniş alanlara sahip. Zaten, Hastane alanında toplu açılışlar içinde tören yapılmasına yönelik çalışmalar ve beklentiler vardı.

Her iki miting alanı için8de gerekli düzenlemeler, önlemler, polisiye tedbirler ve güvenlik açısından alınması gerekli önlemlerle, ulaşımla ilgili kaygılar masaya yatırılıp değerlendiriliyor. Parti teşkilatları, halkla buluşmanın Bursa Şehir Hastanesi kampüsünde yapılmasının daha verimli olacağı kanaatinde. Yine de belli olmaz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Bursa buluşması öncesinde milletvekilleriyle, Vali ile ve il başkanı ile görüşüp, halkın beklentileriyle ilgili bilgileri alacağını öğrendim. Bursa’nın şu anda bana göre en büyük beklentisi, senelerdir kısıtlı bütçe nedeniyle tıkanıp kalan raylı sistem yatırımları. 31 Mart seçimleri öncesinde yazmıştım. Miting sırasında da sayın Cumhurbaşkanı bu konulara değindi. Hızlı Tren yatırımı ve inşaatının hızlandırılmasını bekliyoruz.

Kent merkezindeki raylı sistem ağının genişletilmesini bekliyoruz. Özellikle de Geçit ile Bursa Şehir Hastanesi arasındaki yatırımın bir an evvel yapılması elzem. Sadece bununla da yetinilmemeli. Beşevler Küçük Sanayi İstasyonu ile Bursa Şehir Hastanesi arasında da raylı ulaşım sistemi inşa edilmeli.

İstanbul yolunda devam eden tramvay yatırımlarında inşaat stop etmiş. Bu inşaatın yeniden başlaması için start verilmeli. Finans kaynağı yaratılmalı.

Cumhurbaşkanı tabi gelip siyasi mesajlarını verecek.

İstanbul ve Ankara gibi Büyükşehri kaybeden AK Parti’nin bölgedeki en iyi ve en güçlü Büyükşehir Belediyesi Bursa. Bursa’da istenilen neticelerin alınamamasına rağmen, belediye başkanlıklarının kazanılması da bir sevinç ve gurur kaynağı.

Ak Parti bu konunun bilincinde. Bu nedenle de kılı kırk yarıp, hizmetlerle ilgili hizmet öncelikleriyle ilgili çalışmaları yapıyorlar. Yine de Bursa halkının beklediği ve istediği, arzu ettiği belediye hizmetleri zamanında yapılamadığı gibi bazen de erteleniyor.

Bu durum, halkın beklenti anketlerine olumsuz yansıyor.

Bursa halkının Cumhurbaşkanından açıklama beklediği ikinci önemli noktalardan birisi de Suriyeliler meselesi. Bu konularla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım yazım üzerine gerek kamu kurum ve kuruluş yöneticileriyle gerekse pek çok vatandaşlarımızla yaptığım görüşmelerde, Türkiye için özellikle de Suriyeliler konusunda yeni bir göç, mülteci, sığınmacı politikaların belirlenmesi önerim epey destek buldu.

Şimdi, Bursa olarak gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hafta sonu bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.