Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan ipleri eline alıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2023 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 00:01

AK Parti’nin genelinde yaşanan başarısızlık süreçleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahneye çıkmasına neden oldu.

AK Parti teşkilatlarının vatandaşlardan hızla kopması, yerel yönetimlerin genelinde yaşanan yolsuzluklar ile talan süreçlerine toplumun verdiği negatif yanıtlar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdiği AK Parti Grup toplantısından teşkilatlara net cevaplar verdi.

“Kısık sesleriz” diye sözlerini tamamlayan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “bize gazete manşetlerinden ömür biçenler” diyerek sarf ettiği cümleler ile muhalefeti ve muhalefete destek olanlar ile terör örgütünü keskin bir dille uyardı!

Bilindiği üzere son dönemde ciddi eleştiriler alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin kötüye gidişine her platformda dur deme gayreti içerisine girişen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan; ilk adımı önceki gece Resmi Gazete’den attı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; ithal cep telefonlarının gümrük kıymetini 200 dolardan 350 dolara çıkaran düzenleme yürürlüğe girmeden kaldırılmış oldu.

Bildiğiniz üzere konunun vehametine 27 Mart’ta sosyal medya hesaplarımdan bizzat Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek yayınladığım, “TOGG ile övünen AK Parti’nin Bakanlar Kurulu hatalarından vazgeçmesi” ibaresi ile değinmiştik. Gördük ki; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin ve Bakanlar Kurulu’nun çok ilerisinde bir performans ve toplumsal takip sistemi ile her türlü faydalı eleştiri ve ikazı pozitif olarak değerlendiriyor. Yine köşemizde uzun zamandır ifade ettiğimiz elektrik faturalarına ilişkin indirim çağrıları da karşılık buldu.

Yüzde 15 ile yüzde 20 şeklinde gelişen elektrik indirimleri aslında AK Parti’den öte bir Recep Tayyip Erdoğan olduğu gerçekliği bir kere daha ortaya çıkardı.

AK Parti’de üç dönem kuralının uygulanacağı vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda Milletvekili listelerinde tam değişim sinyali verdi. AK Parti’de tüm taşların yerinden oynadığı bir dönemde Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan ile gerçekleştirilen uzlaşı sonrası görmekteyiz ki, yeni bir yargı reformu ve genel bir af gündemde…

AK Parti’nin Bursa tablosunu değerlendirdiğimizde görmekteyiz ki; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibi merkezli yaşanan sıkıntılardan ötürü ciddi bir toplumsal tepki süreci devam ediyor. Bursa’ya vizyonel projeler katamayan Alinur Aktaş ve beraberinde sürekli ulusal kanallarda açıklamalarda bulunan Danışmanının AK Parti’ye oy kaybettirdiği bir dönemde, maalesef İl Başkanı Davut Gürkan’ında sürece müdahale de yetersiz kaldığını gözlemliyoruz.

AK Parti’nin son internet ve basın yasası ile birlikte yerel medyadan aldığı genel desteği kaybettiği bir dönemde; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu üyelerini dokunulmazlık zırhına almak adına gerçekleştirdiği Milletvekili Adaylığı formülü de siyasi otoritelerden olduğu kadar vatandaşlardan da tepki almaya devam ediyor!

Ailesi olmayan Aile Bakanı ile Türkiye’nin Aile ve Sosyal Politikalarını yürütmeye çalışan AK Parti’nin, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili süreçte yaşadığı sorunlar ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir türlü topluma sunamadığı adil ve şeffaf vergi yasası hususuda oy kaybında önemlilik arz ediyor.

Tüm sorunların ötesinde TOGG süreci ile gönüllerde destansı bir güven sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kısım vatandaşlara daha doğrusu öğretmen adaylarına yakın bir dönemde ifade ettiği, “sırtımızda küfe taşıyoruz” ifadesini değerlendirdiğimizde görmekteyiz ki; Erdoğan’ın sırtındaki küfe AK Parti’den başka bir şey değil!

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm küresel işbirlikçiler ile birlikte muhalefetin tüm odaklarına karşı yürüttüğü seçim mücadelesinde yanında milletinden başka kimsenin olmadığını görmekteyiz.

AK Parti’nin adeta İl ve İlçe binalarına kapandığı, çok sayıda AK Parti’li siyasetçinin Milletvekili olmak için koltukları terk ettiği, iş dünyasının açıkça Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına geçtiği bir dönemde Sayın Erdoğan’ın gazete manşetlerini gündeme taşıması ise; antidemokratik bir söylem diyebiliriz!

Görmekteyiz ki; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metin yazarları dahil geniş bir kitle de liyakat sahibi olmayan veyahut liyakat sahibi olsa bile toplum ile bağları kopuk bir ekip 14 Mayıs seçim sürecini yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşa dokunan tüm adımlarını ve yine beraberinde yorgunluğunu değerlendirdiğimizde; seçimin ne kadar kritik olduğunu bir kere daha fark ediyoruz.

Sonuç itibariyle net bir dille ifade etmeliyim ki; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına 6’lı ittifak ile çıkan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nunda durumu Sayın Erdoğan’dan pek farksız değil.

Bursa özelinde görmekteyiz ki; AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın yaşadığı yerel yönetici sorunlarının bir benzerini, daha ağır şekli ile CHP İl Başkanı Avukat Turgut Özkan yaşıyor!

Kısacası; 14 Mayıs için sahnede Sayın Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışırken ikisinin de arkasında ne kurmayları nede yerel yönetimleri, beklentileri gerçekleştirecek pozitif adımları atamıyor. Ve görüyoruz ki, sandıkta oy kullanacak vatandaş son ana kadar Erdoğan’dan bir ümitle hem kabinede hem de siyasetçilerde değişim beklerken, aksi durumda Kemal Kılıçdaroğlu ve 6’lı ittifaka oy vermek için sessizce, boynu bükük bekliyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.