Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'ın Bursa mitingi ve Sedat Peker

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 00:05

Ülkemiz de gündem jet hızıyla değişiyor, bu hıza yetişip, yazmak mümkün değil. 1984 yılında 16 yaşında İstanbul'da çalışıyor ve otel de kalıyordum. Yarın çıkacak olan gazeteyi bir gün öncesinden akşam üstü okuyordum. İlk zamanlar inanamayıp defalarca gazetenin tarihine ve gününe bakıp zoraki ikna olmuştum.

Futbol maçları da o' dönemler gündüz oynanıyor, sonuçlar gazeteye rahatlıkla yetişiyordu.

Yazıyı kaleme aldığımız da, ülke gündemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitingi ve programını iptal etmesi.

Sedat Peker'in Erdoğan ve Yıldırım Demirören hakkında yaptığı suçlamalar.

Asgari ücrete yapılan ek zam.

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarı.

Emeklilere verilen Bayram ikramiyesi oranı.

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT)  beklentisi.

2 Temmuz Sivas Madımak oteli yangını ve   insanlık suçu.

Daha yazılabilecek birçok gündem maddesi var

Hal böyle olunca gazetecilere, köşe yazarlarına, televizyon da program yapanlara, tartışma programına konuk olarak katılanlara, muhalefet partilerine ve mutsuz olanlara yığınla malzeme çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitingini ve programını iptal etmesi teşkilatlarda şok etkisi yarattı. Morali bozulan teşkilatlar suskunluğa bürünse de kale komutanı İl başkanı Davut Gürkan bir açıklama yaptı. "Cumhurbaşkanımız Erdoğan Bursa mitingini ve açılış programlarını, Pençe-Kilit operasyonunda, Arazide kayarak hayatını kaybeden Bursalı piyade uzman çavuş Serkan Taşçı'nın şehit olması sebebiyle iptal etmiştir. Programda ki açılışları Binali Yıldırım ile yapacağız." Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingi Eylül ayında yapabilir denilirken, muhalefet kanadından farklı mazeretler iddia edildi. Örneklerden birkaçı ise

Erdoğan kısmı yüz felci geçirdi.

Erdoğan'ın şiddetli diş ağrısı tuttu.

Erdoğan miting alanın da kalabalığı beğenmedi.

Ayrı bir gelişme daha yaşandı, aslında Erdoğanın Bursa programına Binali Yıldırım'da eşlik edecekti. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ı Bursa programına götüren helikopter Bilecik’e acil iniş yaptı.

Binali Yıldırım ve beraberindekileri Bursa'ya götüren helikopter, birinci pilotun Bilecik semalarından rahatsızlanması sonucu ikinci kaptan tarafından Bilecik Jandarma Tugay Komutanlığı pistine acil iniş yaptı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Rahatsızlanan pilot ambulansla Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk tedavinin ardından Eskişehir'e sevk edilen pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada Binali Yıldırım'ı AK Parti Bilecek İl Başkanı Serkan Yıldırım ve parti yöneticileri karşıladı. Jandarma komutanlığında bir süre dinlenen Yıldırım, daha sonra gelen başka bir helikopterle Bursa'ya gelip açılışlara katıldı.

Sonuç itibarı ile AK Parti tabandan, tavana Bursa'da mutsuz birgün geçirmiş oldu.

Sedat Peker ve Deli Çavuş

Sedat Peker sosyal medya da paylaştığı bilgiler ile, ülke de gündem olmaya devam ediyor. Bugüne kadar ortaya koyduğu paylaşım ve bilgiler ile haklı çıktığı için, daha çok rağbet görmeye başladı. İnsan olarak bu kirlenmiş geçmişe sahip olup, ortada adam ve işadamı, gazeteci, bürokrat diye dolaşanların façasını indirmesi ülke ve millet geleceği için gayet olumludur bana göre.

Sedat Peker yazısında Sadettin Tantan'ın "Sedat Peker'in bunları bilmeye yaşı yetmez, bu bilgileri ona devlet vermiştir." Demesi gayet doğrudur. 1870 ler de yaşanmış elim ve hazin olayları gerçekten bilmeyen, ama bilgilerin kendisine nasıl verildiğini de Tantan'a saygıda kusur etmeden cevaplıyor. 3 yıl önce Sadettin Tantan bizi Sapanca gölünün üstünde iftara davet etmişti, uzun, uzun konuştuk, bir çok soru sordum, samimi cevaplar aldım, ülkemize her zaman gerekli bir insandır Sadettin Tantan.

Sadettin Tantan, İçişleri Bakanı olduğu dönemde Adnan Oktar ve grubuna bir operasyon yapıp tutuklamıştı. Büyük ses getiren bu operasyon da Tantan'ın ne kadar haklı olduğu yıllar sonra ortaya çıkmıştı. Kulağımıza gelen bilgilerde ise Sedat Peker'in kullandığı bu argüman ve bilgilerin, Adnan Oktar arşivi olduğudur. Net bu böyledir diyemesekte bu bilgi ciddi mana da konuşulmaktadır. Zamanı gelince bu bilginin ne kadar doğru olduğunu Sedat Peker açıklayacaktır diye düşünüyorum.

Peker'in açıklamaları aslında bizlerin de ısrarla yıllardır söylediğimiz tezi doğruluyor. Çabuk zengin olanların mayasında mutlaka bir hırsızlık, bir yolsuzluk hatta kan bile vardır. Kul adaleti uygulamasa da, ilâhi adalet er geç mutlaka tecelli edecektir. Her zaman bunu söyler ve buna inanırız.

Değerli okurlar Mübarek Kurban bayramınızı şimdiden kutlar sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini temenni ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.