Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Dündar'la şah çekti...

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 00:00

Ak parti'nin en fazla eleştirilen ve yine rakipsiz tek belediye başkanı Mustafa Dündar. Mütevazi kimliğini ve dava sadakatini hiç geri bırakmayan Dündar'ın Bursa'da bir marka olmasının yolunu açan ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değil.

            Verilen her görevi emir telaki ederek Ak Parti'nin dava adamları arasında yerini sağlamlaştıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın daha fazla başarılı olabilmesi için ekibini güçlendirmesi ve hatta değiştirmesi elzem. Öyle ki, belediye meclis üyelerinin çok güçlü ekonomik ve demografik güçlerinin olması şart. Velhasıl Osmangazi'de alınacak her 1 artı oy Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın işini kolaylaştıracak diyebiliriz. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mustafa Dündar ile aslında Bursa'da Millet İttifakına şah çektiğini ifade edersek yanılmış olmayız. Dündar ile ilgili birçok eleştiri yapılıyor olsa bile Osmangazi Belediyesi'nin son 2 dönemdir kat ettiği mesafe ve ekonomik güçlenme reddedilemeyecek büyüklükte. Yine katılımcı bir belediye olmak adına kendi öz kaynaklarını ve yerel dinamiklerini kullanan Dündar'ın amatör ruhun verdiği heyecan ve Milletvekilliği ötesinde 2 dönem belediye başkanlığının kattığı profesyonellikle yeni döneme hazır olduğunu gözlemliyoruz.

            Ak Parti'nin Osmangazi'de dağ yöresi ve doğulular ile iletişim noktasında geçen dönem kaybettiği sinerjiyi Ali Yılmaz ile kazandığını görmüştük. Yeni dönemde Ufuk Cömez'in gençlik ve kadın kollarını daha fazla sahaya indirmesi ve sosyal medyadan öte halkla temas ettirmesi Dündar'ın elini güçlendirdi. Ak Parti'nin daha fazla güçlenmesi adına meclis üye listelerine bu dönem belediye başkan adayı olmuş isimlerden serpme yapması önemlilik arz ediyor. Hem parti içi bütünleşme hem de taban siyaseti açısından bu adım Dündar'ın mütevazi duruşunu daha fazla güçlendirecektir. İşte tam da bu noktada Ali Yılmaz, Mehmet Yetim, Serkan Işık, Kevser Öztürk, Hasan Kılıç gibi belediye başkan adaylığı sürecinde saha da aktif boy gösteren isimler başta olmak üzere bazı aday adayı isimlere meclis üye listelerinde yer verilmesi farkındalık yaratacaktır.

            Ak Parti'nin kent bütünlüğü ve ekonomisini dikkate alacak biçimde yerel yönetimi şekillendirmesi gerekiyor. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik zorlanmanın önemini kent ekonomileri ile açmak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği hedefe ulaşmak adına güçlü belediye meclis üyelik listesi oluşturmak mecburiyet gerektiriyor. Yine Bursa'da bahse konu birçok noktada etkin rol oynayan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) ve Sanayici İş Adamları Derneklerinde görev üstlenen isimlerinde Osmangazi Belediye Meclis Üyesi olmasının önü açılmalı. Aday adayı olmayan ancak on binlere hatta yüzbinlere hitap eden isimlere belediye meclis üyeliği teklif götürmek şeffaf belediyecelik ve gönül siyasetinin güçlendirilmesi açısından önemli diyebiliriz. Sadece iş dünyasından değil sanat ve basın camiasından da isimlerin belediye meclis üyeliklerinde olması kentin gücünü kendi dinamikleri ile yükseltmesi açısından önemli.

Dündar nereye bakmalı?

Ak Parti'nin gönül belediyeciliği ilkesine yönelmesinde ki en temel ihtiyaç, kurucular başta olmak üzere yenilikçi fikirlere sahip aydınların gönüllerinin kırılması olduğu biliniyor. Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bu noktaya özellikle değinmesi gerekiyor. Ak Parti'nin son dönemde ciddi güç kaybettiği mahallelerin başında Bağlarbaşı, Yunuseli, Hamitler ve 1050 Konutlar ile Akpınar bölgesi yatıyor. Bu bölgelerde vatandaşa somut hizmet üretilemediği herkesçe biliniyor. Kapalı otopark, kapalı pazar yeri ve kentsel dönüşüm ile Teoman Özalp parkının 10 yıldır atıl durumda olması bu mahallelerin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Buralarda işçi kökenli veyahut eğitim düzeyi düşük profilde belediye meclis üyeleri ile başarı kazanılması imkansız.

            Ak Parti'nin güç kaybettiği bir diğer bölge ise, CHP Adayı Erkan Aydın'ın güçlü olduğu yolun altı ve dağ köyleri. Dağ yöresi ve Erzurumluların ağırlıkta olduğu bu bölgelelerde de önemli ve etkin isimlere yer verilmesi şart. Dündar'ın Ağrı, Van, Muş, Yozgat, Bulgaristan kökenli göçmenler ile Çanakkalelilere etkili dokunuşlar ile ulaşması şart.

            Elbette bu mahalleler başta olmak üzere birçok mahallede esnafın sorunları ile uğraşacak bu sorunları sadece belediye nezdinde değil BTSO, BTB ve BESOB nezdinde de sonuca ulaştıracak, oralarda etkin görevlerde bulunan meclis üyelerinin varlığına Osmangazi'de ihtiyaç var. Kadın diyaloglarının güçlendirilmesi ve merkez sağ ile sol siyaset arasında köprü olacak akılcı düşünceye ve vizyona sahip kadın meclis üyelerinin de varlığı Dündar'ın elini güçlendirecektir. Geçit ve Emek bölgesinin durumu ise, ciddi çözümlemeler gerektiyor. Kentin hem sanayi hem de yeni ticaret bölgesi olan bu bölge halkına artık somut projeler ile gitmek mecburi.

            Kısacası, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hem gelenecekçi hem de yenilikçi bir belediye meclis üye kadrosu başta olmak üzere belediye başkan yardımcıları listesi oluşturduğu takdirde en güçlü rakibi CHP Bursa Milletekili Erkan Aydın ile arasında ki oy oranını arttıracaktır. Aksi halde Osmangazi, Erkan Aydın ve Millet ittifakına hayırlı olsun diyebiliriz.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.