Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En hızlı ‘İlk 100’de 2 Bursalı!

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 00:02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ’nün katkılarıyla düzenlenen ‘TOBB Türkiye 100’ ödül töreninde, Türkiye'nin 2016-2018 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi önceki gün açıklandı… Listede Bursa’dan 2şirketyer aldı…

Ankara merkezli Gintek İnşaat AŞyüzde 4357,5’lik oranı ile en hızlı büyüyen şirket oldu. Sıralamada; İstanbul’dan FS Dış Ticaret ikinci, Ankara firması Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri üçüncü, İstanbul’dan RavagoChemicalsTurkey Kimyasal Hammadde firması dördüncü, yine İstanbul merkezli SBS Bilimsel Bio Çözümler de beşinciliği aldı.

TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğluve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı ödül töreni,webinar üzerinden gerçekleştirildi.​Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye 100 listesi hazırlanırken, başvuran şirketlerin son 2 yıl, yani 2016-2018 arası ciro artış hızının, dikkate alındığını ifade etti.Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama büyümesinin, yüzde 511 olduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu, “Bu çok çarpıcı bir rakam. Çünkü Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler. Yine aynı süre içinde, çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise, ortalama yüzde 221 artırdılar. 2018 yılında her bir şirket ortalama, 79 milyon TL’lik satış yaptı. Yine her biri ortalama 111 kişiye istihdam sağladı. 2016-2018 döneminde Türkiye 100 şirketlerinin istihdamı yüzde 86 arttı. Türkiye 100 şirketlerinin yüzde 63’ü ihracat yapıyor. Tam 67 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, kutluyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE 100’ÜN ÖNEMİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, Avrupa Birliği (AB) ile Birleşik Krallık arasındaki sürecin tamamlanmasını yakinen takip ettiklerini belirterek, "En kısa sürede Birleşik Krallık ile imzalayacağımız anlaşmayı kamuoyu ile paylaşmayı umuyoruz" dedi. Bakan Pekcan, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, büyüme performansları ile dikkati çeken şirketlerin ödüllendirildiği bu etkinliği, şirketlerin ulusal ve uluslararası kamuoyunda daha da görünür hale gelmelerine katkı sağlaması bakımından oldukça değerli bulduğunu ifade etti.Türkiye'nin genç ve dinamik bir ülke olduğunu dile getiren Pekcan, hızlı büyüme, kalkınma ve dünyanın en üst gelir grubundaki ülkeler arasına girme hedefleri çerçevesinde daha fazla katma değer üretmek, daha fazla ihracat yapmak bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İLK 100’DEKİ İLK 10 ŞİRKET

1-GİNTEK İNŞAAT SANAYİ TURİZM VE TİCARET A.Ş. (ANKARA)

2-FS DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. (İSTANBUL)

3-PROFEN SAVUNMA VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (ANKARA)

4-RAVAGO CHEMICALS TURKEY KİMYASAL HAMMADDELER SATIŞ VE PAZ. A.Ş. (İSTANBUL)

5-SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (İSTANBUL)

6-TİS TEKNOLOJİK İZOLATÖR SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (ANKARA)

7-FORM MİMARLIK MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (ANTALYA)

8-OLMETSAN METAL İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (KOCAELİ)

9-DESİRD TASARIM ARGE UYG. ELEK. DESTEK İTH. İHR. SAN. TİC. LTD ŞTİ (ANTALYA)

10-DİNAMİK RÖNTGEN SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (ANKARA)

İLK 100’DEKİ BURSALI FİRMALAR

35-FOCUS Kontrol Teknik Ölçüm Sistemleri, Makine, Otomotiv, Endüstriyel Temizlik, Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, 2016-2018 yılları arasında cirosunu yüzde 380.7 oranında büyüterek listede yer aldı.138 çalışanı olan firma, 5-20 milyon TL gelir diliminde bulunuyor.

57-RASİS Raf Sistemleri de 2016-2018 yılları arasında cirosunu yüzde 281.5 oranında büyüterek listeye girdi. Firma, sadece 9 çalışanıyla 20-50 milyon TL’lik dilimde yer aldı…

Alınteri, her zaman takdir edilmelidir…  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.