Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elbette bir gün karşına bir Musa çıkar, Arıcı!

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2021 00:04

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Merkez seçimi bugün yapıldı ve MHK talimatına göre de Dernek tüzüğüne göre de aday dahi olmaması gereken Abdurrahman Arıcı, üç sene daha Genel Başkanlığa seçildi.

Dün yazdığım yazıda da Abdurrahaman Bey’in, genel başkan adayı dahi olamayacağını, TFFHGD Tüzüğü, MHK Talimatı ve Türk Medeni Kanun’un ilgi maddeleri ile açıklamıştım. Tüm bunlara rağmen, Sayın Arıcı aday oldu ve 285 oy aldı. Oylama kısmı olayın en son aşaması... Delegelere, Arıcı lehine baskı, gözdağı, korkutma birkaç hafta öncesinden başlamış. Örneğin önemli bir siyasi isim; eski bir Büyükşehir Belediye Başkanı aracılığıyla, asker emeklisi ve emniyet mensubu gözlemciler ve temsilcilere sopayı, abanın üstünden gösterip Arıcı’ya destek istemiş.  Seçimle işi olmaması gereken MHK Başkanı Serdar Tatlı ve MHK Başkan vekili Erol Ersoy’un birçok kişiyi arayarak, Abdurrahman Arıcı için oy istedikleri gelen duyumlar arasında. Seçim öncesi, her iki başkan adayı da konuşturulmamış. Abdurrahman Bey neyden korkuyorsunuz? Allah sağlık sıhhat nasip etsin ama 71 yaşınızdasınız, bu koltuk sevdası niye? Türk hakemliğine ne verdiniz? Hakemlerin haklarını nasıl savundunuz? Ne ektiniz ki, ne biçmek istiyorsunuz Sayın Arıcı? Takım formaları ile pozlar verdiniz, güzide bir Akdeniz Bölgesi takımımızın imza törenlerinde yer aldınız, bu mudur hakem camiasına hizmet?

Abdurrahman Arıcı, kanunsuz bir şekilde aday oldu ve kazandı. Peki ona oy veren 285 kişi; (ki sandık sonuçlarına göre, bir çoğu yeni hakem ve gözlemci)siz bu kanunsuzluğa nasıl ortak oldunuz? Tüzük, talimat, kanun açıkça ortayken, nasıl göz yumdunuz kanunsuzluğa? İkbal beklentiniz mi vardı yoksa ‘maç vermeyiz.’ diyerek tehdit mi ettiler? Oyunuzu atarken, Adalet simgesi Themis’in çığlıklarına kulağınızı nasıl tıkadınız? Ruhunuzu ne için sattınız, söylesenize… Bir tane maça fazla gidebilmek için mi? Siz 285 kişi, bu saatten sonra adil ve tarafsız olabileceğinize inanıyor musunuz? İstanbul Şubenin o meşhur seçiminde, Nurettin Dehmen hocayı desteklediğim için, zamanın MHK’sı on iki hafta( üç ay eder!) maç vermedi bu hakem eskisine... Oyumu MHK’nın desteklediği adaya verseydim, ‘prens’ olacaktım, rüzgara karşı direnmeyi tercih ettim. Üç ay maç alamadım ama adımı da kirletmedim. O üç aylık ceza, hakemlik dönemimin onurudur, madalya gibi boynumda taşıyorum hâlâ… TFFHGD Genel Merkez seçiminde, hukuka karşı gelerek aday olan (ve seçilen) Dr. Abdurrahman Arıcı’ya oy veren 285 kişi; bir gün sizin de son kullanma tarihiniz gelecek. Ve bu seçimde size mükafat olarak verilen sadece BİR TANE MAÇ artınız olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.