Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Twitter'dan karşı dava

Twitter geçen Cuma gününden bu yana yaşanan erişim yasağıyla ilgili olarak ilk resmi açıklamasını yaptı ve hiçbir kullanıcının IP adresi veya mail adresinin hükümetle paylaşılmayadığını duyurdu. Öte yandan eski Bakan Binali Yıldırım'ın şikayet ettiği 'oyyokhırsıza' hesabı ilgili mahkemenin kararı doğrultusunda önce Twitter tarafından askıya alındı, ardından Twitter hesabın askıya alınmasını içeren mahkeme kararına karşı dava açmak için bir dilekçe verdi. Ayrıca Twitter Türkiye'de Twitter'a erişimin kaldırılmasıyla ilgili olarak da bir dava dilekçesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2014 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2014 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Twitter'dan karşı dava
 Twitter'ın askıya aldığı hesaba şu anda sadece Türkiye'den erişilemiyor. Ancak uygulama ülke bazlı olduğu için diğer ülkelerden hesaba erişim devam ediyor. Ülke bazlı hesabın askıya alınması işlemi Twitter tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanıyor.

Kurum adına açıklama yapan Twitter’ın Genel Hukuk Danışmanı Vijaya Gadde, Türkiye’de Twitter’a yaşanan erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığını söyledi. Gadde aynı zamanda açıklamasında erişim engellemesi süreci boyunca hiçbir IP adresi veya mail adresinin hükümetle paylaşılmayacağı söyledi. Açıklama şöyle devam ediyor:

"Bugün avukatımız Twitter erişim yasağının kaldırılması için bir dava dilekçesi verdi. Twitter'a Türkiye'de erişimin engellenmesi 3 tane mahkeme kararına dayanıyor. Bu üç mahkeme kararının ikisi bizim de kurallarımıza karşı gelen hesaplardan oluşuyor. Bu hesapları zaten askıya aldık. Üzerinde uzlaşamadığımız hesap eski bir Türk bakanı yolsuzlukla suçlayan bir hesap. Bu bizde bazı endişelere neden oldu. Politik ifade özellikle bir yolsuzluğu dillendiriyorsa bizim için çok önemlidir. Bu yüzden bu hesaba erişimin tekrar açılması için karşı dava açtık. Öte yandan Türkiye, bize kapanmasını istediği hesaplarla ilgili alınan yasal kararları Twitter'a erişimi engelledikten sonra gönderdi.

İlk defa bir hesap Türkiye'de sadece Türkiye'deki kullanıcılar tarafından görülemeyecek şekilde askıya alındı. Twitter'a erişim engellenmesi sürecinde hiç bir kullanıcının IP adresini veya mail gibi kişisel bilgilerini kimseyle paylaşmadık. Türkiye'de Twitter'ın yasaklanmasının hiç bir yasal dayanağı yok. Türkiye'de hükümetin yakın zamanda Twitter üzerindeki erişim yasağını kaldırmasını bekliyoruz ki hafta sonu seçime gidecek olan seçmenleri tekrar bir diyalog platformu bulabilsinler."

'KULLANICILAR TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİRMİYOR'

Bilişim uzmanı Av. Mehmet Ali Köksal, Türkiye’deki kullanıcıların, Twitter’a çeşitli yollar üzerinden girdiklerine işaret ederek anılan hesaba zaten Türkiye üzerinden değil başka ülkeler üzerinden girildiğine işaret etti. Av. Köksal, mahkeme kararlarının yalnış uygulamaları nedeniyle kullanıcıların yeni yöntemleri fazlasıyla öğrendiklerine dikkat çekti. Twitter’ın başka bir ülkedeki yayınına Türkiye’nin karışma hakkının olmadığına işaret eden Av. Köksal, Twitter’a erişim için denenen bir takım yolların ise internet kullanıcıları için güvenli olmadığına dikkat çekti.

İŞTE TWITTER'IN YAPTIĞI O AÇIKLAMA:



(Hürriyet)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.