Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı, Genç Liderlerin Katılımıyla Gerçekleşti

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı, Genç Liderlerin Katılımıyla Gerçekleşti
Türkiye Vodafone Vakfı’nın TÜSEV işbirliğiyle ikinci kez hayata geçirdiği Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı, Türkiye’nin alanında öncü 24 sivil toplum kuruluşundan genç liderlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında toplumsal değişim ve dönüşümün öncüsü olma hedefiyle sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Vodafone, gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla geliştirdiği programlara bir yenisini daha ekledi. Gençleri, Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırmayı hedefleyen Vodafone, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) iş birliğiyle Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı’nın ikincisini gerçekleştirdi. Sosyal fayda iletişimi konusunda uzman eğitmenler tarafından geliştirilen program, katılımcıların iletişim, anlatıcılık ve kampanyacılık alanlarındaki beceri ve yaklaşımlarını geliştirecek şekilde kurgulandı. 145 başvuru arasından İstanbul, Adana, Van, İzmir ve Kaş’tan olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında farklı alanlarda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.
HASAN SÜEL: "EĞİTİM PROGRAMI GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ"
Gençlerin sosyal sorumluluk konusuna verdiği önemi vurgulayan Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, gerçekleşen eğitimlerle ilgili şunları söyledi: "Vodafone Türkiye olarak sosyal sorumluluk projelerimizi güçlü proje ortakları ile Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçiyoruz. Sosyal sorumluluk konusunda özellikle gençlerin yeni fikirler ve farklı bakış açılarıyla önemli bir rol oynayacaklarına inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının bu alanda uzmanlaşmış, fikir ve aksiyon liderliği yapacak daha fazla gence ihtiyacı var. Dolayısıyla, sosyal sorumluluk konusu, gençler için bir kariyer alternatifi de olabilir. Vodafone olarak, geleceğin sivil toplum liderlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu amaçla başlattığımız hareketi bu yıl ikinci kez TÜSEV işbirliğiyle yeni bir boyuta taşımanın heyecanını yaşıyoruz. TÜSEV ile birlikte hayata geçirdiğimiz eğitim programı yoğun bir ilgi görerek, 145 başvuru aldı. Vodafone olarak, böyle önemli bir eğitim programına destek verdiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Biz, geleceğin sosyal sorumluluk liderlerinin yetiştirilmesine öncülük etmek ve bu amacımızı tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Vodafone Önce Kadın Programı ve Düşler Akademisi ile bugüne kadar binlerce kadına ve engelli gence dokunduk. Projelerimizle kadınlara ve engellilere yeni gelir modelleri sunduk, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağladık. Şimdi de bu tecrübelerimizi STK’ların desteğiyle gençlerle paylaşmayı sürdürüyoruz. Gençleri sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırmak için üzerimize düşen görevleri kararlılıkla yerine getireceğiz".
PROGRAM 4 MODÜLDEN OLUŞUYOR
Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Sivil Toplum Liderleri Eğitim Programı kapsamında sivil toplum iletişiminde inovasyon ihtiyacı, kolektif düşünme ve kolektif zeka kavramları gibi başlıklarla sivil toplum alanında çalışan gençlerin iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuldu. Eğitim kapsamında birinci modülde, kurumlarla iletişim, etkileşim, sivil toplum için ağ kurma ve paydaş ağı yönetimi gibi konular ele alındı. İkinci modülde ise planlama konusu işlenirken, verilerden yararlanma, stratejik planlama, paydaş analizi ve kaynak geliştirmenin rolü tartışıldı. Üçüncü modülde uygulama süreci ele alınarak, iletişim takvimi çıkarma, basın bülteni hazırlama, online iletişim ve görsel tasarım gibi konularla ilgili bilgiler aktarıldı. Eğitim programının son modülünde ise değerlendirme konusu ele alındı. Katılımcılar, sivil toplum faaliyetleri ve iletişiminde değerlendirme ve raporlamanın nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldu. Program içerisinde ayrıca Vodafone da teknoloji kullanımı ve çeşitli mobil uygulamarıyla ilgili bilgiler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.