Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Payitaht Çarşı’da Esnafa ‘Çifte Bayram’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’, Bursa tarihi çarşı ve hanlar bölgesine hayat veriyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nı da kapsayan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, iki haftada üye iş yerlerinde 3,5 milyon lirayı aşkın iş hacminin oluşmasına öncülük ederken, bölge esnafına çifte bayram mutluluğu yaşattı. Etkinlik kapsamında dağıtılan fiş sayısı ise 10.500’ü aştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Payitaht Çarşı’da Esnafa ‘Çifte Bayram’

BTSO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarından biri olan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde alışverişin canlanmasını sağlıyor. 850 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerine hem kentin tarihini hem de alışveriş kültürünü doyasıya yaşama imkanı sunan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinde 3 Ağustos’ta başlayan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri projesine, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği de destek veriyor. Alışveriş günleri kapsamında üye işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan vatandaşlar 10 otomobilden birini kazanma şansı elde ediyor.

İŞ HACMİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

Dünyanın en köklü alışveriş kültürüne sahip kentlerinden olan Bursa’da, ‘Tarihin mirası alışverişin alası’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin bayram alışverişi için çarşıyı tercih edenlerin sayısında önemli bir artış sağladığına dikkat çeken bölge esnafı, Alışveriş Günlerinin piyasayı hareketlendirdiğine vurgu yaptı. Alışveriş Günleri kapsamında oluşan iş hacminin geçen yıllara kıyasla büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, etkinliğe hem esnafın hem de müşterilerin ilgisinin üst düzeyde olduğunu söyledi. Bayram alışverişi için il dışından ve yurt dışından çok sayıda müşterinin Bursa çarşılarını tercih ettiğini dile getiren Özyıldırım, “Çarşıdaki ziyaretçi sayımız günden güne artıyor. Böyle bir kampanyanın düzenlenmiş olmasını da memnuniyetle karşılıyorlar. Bayram alışverişi ve sonrasında okul alışverişlerinin de başlamasıyla çok iyi bir dönem geçireceğiz. Projeye öncülük eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çarşının köklü esnaflarından olan BTSO Meclis Üyesi Nazım Usturalı,  BTSO’nun çarşı esnafına yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Projelerin bölgeye büyük bir canlılık kazandırdığını kaydeden Usturalı, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri etkinliğinden esnafın büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

“ALIŞVERİŞ GÜNLERİNİN BAYRAMI KAPSAMASI BÜYÜK ŞANS”

Tuzpazarı-Pazaryeri Çarşısı Dernek Başkanı ve bölge esnafı Erol Çağlayan, üçüncü kez düzenlenen etkinliğin her geçen yıl daha iyiye gittiğini vurguladı. Çekilişe katılmak isteyen vatandaşların BTSO Tüketici Güven Ofislerinin önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade eden Çağlayan, “Kampanyanın bayramı kapsaması da esnafımız için büyük bir şans oldu. Şu an Bursa turizmi de oldukça iyi durumda. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız bayram alışverişi için çarşımızı tercih ediyor ve çekilişe katılmak için fiş istiyorlar.” dedi.

“ÇARŞININ CAZİBESİ ARTIYOR”

Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapan Sercan Kaya, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin çarşının cazibesini artırdığını söyledi. Kaya, “Son dönemde döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artış çarşı esnafını olumsuz etkilese de BTSO tarafından hayata geçirilen Alışveriş Günleri etkinliği bu süreçte esnafımız için önemli bir destek oldu. Alışveriş yaparak otomobil kazanma şansı yakalamak müşterilerimize oldukça cazip geliyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

“ÇEVRE İLLERDEN BÜYÜK İLGİ”

Çarşıda giyim mağazası işleten Rıfat Tüfek ise Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin başlamasıyla özellikle nişan-düğün alışverişleri için Bursa’nın bölgesinde İstanbul’a kıyasla daha fazla tercih edildiğini belirterek, “Çarşımız kuyumcudan ayakkabıcıya, halıcıdan mobilyacıya kadar farklı kollarda çok sayıda işletmeyi bünyesinde barındırıyor. Bu sayede çarşımıza gelen müşterilerimiz tek bir günde tüm ihtiyacını tamamlayıp evine dönebiliyor. Alışveriş Günleri’nin başlamasıyla da Bilecik, Kütahya, Yalova gibi çevre illerden hem bayram hem de nişan-düğün alışverişi için gelen, özellikle fiş isteyen çok sayıda müşterimiz oldu. Projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

3 Kasım tarihine kadar devam edecek olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri kapsamında üye işyerlerinden 100 liralık alışveriş yapan tüketiciler, çarşı içerisindeki başvuru merkezlerinden çekiliş kuponlarını alarak 10 otomobilden birini kazanma şansı elde ediyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.