Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otoyol polisi Corolla kullanacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, bünyesine katacağı 260 araç için tercihi Toyota Corolla’dan yana kullandı. Otoyol trafik polisleri için özel olarak tasarlanan araçların üstündeki kayar yazı panosu sayesinde, otoyol trafik polislerinin uyarı...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otoyol polisi Corolla kullanacak
Emniyet Genel Müdürlüğü, bünyesine katacağı 260 araç için tercihi Toyota Corolla’dan yana kullandı. Otoyol trafik polisleri için özel olarak tasarlanan araçların üstündeki kayar yazı panosu sayesinde, otoyol trafik polislerinin uyarı mesajları sürücülere doğrudan iletilebilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen Corollalar şehiriçi trafik denetimi yanında otoyol güvenliği ve trafik uygulamalarında da hizmet verecek. Otoyol trafik polisleri için özel olarak tasarlanan Corollaların üstünde ise kayar yazı panosu bulunacak. Avrupa’da olduğu gibi sürücüleri uyaran bu yazı levhaları sayesinde trafik polisleri, hızla akan otoyol trafiğinde sürücüler ile iletişim halinde olacak. Böylece otoyol trafik polislerinin uyarı mesajları sürücülere doğrudan iletilebilecek.

AMERİKAN OTOYOL GÜVENLİĞİ’NDEN 5 YILDIZ

Türkiye’de üretilip satışa sunulan Corolla, Ocak-Eylül döneminde 9 bin 965 adetlik satışıyla, perakende olarak en çok satılan otomobil olmayı başarmıştı. Dünyada tüm zamanların en çok satılan otomobili ünvanını elinde bulunduran Toyota Corolla, perakende satış başarısının yanı sıra filo müşterilerinin de öncelikli tercihi oldu. 11’inci nesil Corolla teknolojik üstünlüğünün yanı sıra Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yaptığı ayrıntılı genel güvenlik değerlendirme sonucunda en yüksek puan olan 5 yıldızı aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.