Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Küresel Fuar Acentesi’ Bursalı Firmalara Kapılarını Açıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Küresel Fuar Acentesi (KFA) kapsamında düzenlenen organizasyonlarla prestijli fuarlarda boy göstermeye devam ediyor. Bursalı gıda firmaları Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’nı, mobilya sektörü temsilcileri Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen INDEX Katar Mobilya Fuarı’nı, plastik ve kauçuk sektörü temsilcileri ise Almanya Düsseldorf’ta düzenlenen K 2019 Fuarı’nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Küresel Fuar Acentesi’ Bursalı Firmalara Kapılarını Açıyor

Küresel Fuar Acentesi, ürünlerini uluslararası platformlarda tanıtmak isteyen Bursalı firmaları dünyanın önemli fuarlarına taşımayı sürdürüyor. BTSO üyeleri dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı, Körfez bölgesinin mobilya sektöründeki en önemli fuarı INDEX Katar Mobilya Fuarı ve K 2019 Fuarları’nda sektörlerindeki son yenilikleri inceledi. Yeni işbirlikleri ve ihracat taleplerinin alındığı fuarların Bursa’nın dış ticaret hacmine katkı sağlaması bekleniyor.



“DÜNYANIN EN BÜYÜK GIDA FUARI”

Almanya’da bu yıl 100’üncü yılını geride bırakan Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’nda 12 Bursalı firma yer aldı. İki yılda bir düzenlenen fuarda gıda ve içecek endüstrisinin en yeni ürünleri tanıtıldı. BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, Meclis Divan Katibi Hakan Batmaz, BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Önder Matlı ile BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkan Yardımcısı Fuat Alpaslan’ın da yer aldığı heyet, fuarın yanı sıra MÜSİAD Köln Şubesi’ni de ziyaret etti. Fuar organizasyonunu değerlendiren BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, Anuga Fuarı’nın genel gıdadan dondurulmuş gıdaya, unlu mamüllerden içeceklere farklı alandaki üreticileri bir araya getirdiğini söyledi. 7 bin 500’den fazla firmanın katıldığı Anuga’da Türkiye’nin 315 firma ile fuara en fazla katılımcı gönderen 5. ülke olduğunu ifade eden Bayizit, “BTSO olarak Bursa’nın da bu önemli platformlarda yer almasına öncülük ediyoruz. Anuga’nın dışında Fruit Logistica ve SIAL gibi fuarlarda da üyelerimizin boy göstermesini sağlıyoruz. BTSO üyelerini dünyanın en büyük fuarları ile buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.



“KATAR MOBİLYA SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR”

Bursalı mobilyacılar, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen INDEX Katar Mobilya Fuarı’na katıldı. 20 ülkeden 200 katılımcının yer aldığı fuarda mobilya sektöründeki son trendler görücüye çıktı. Fuara Türkiye’den 16 firma katılırken, katılımcıların 3’ünü ise Bursalı firmalar oluşturdu. BTSO Meclis Üyesi Mümin Yılmaz’ın başkanlık ettiği BTSO heyetinde, BTSO Meclis Üyesi Durmuş Kumru ile BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda BTSO 38. Komite Başkan Yardımcısı Sadık Şengül Heyet Başkan Yardımcısı olarak yer aldı. Fuar ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Heyet Başkanı Mümin Yılmaz, mobilya sektörünün dünyada 500 milyar dolar büyüklüğe ulaştığına dikkati çekerek, “Firmalarımızın bu pazardan daha fazla pay alabilmesi adına fuarlarda yer almak zorundayız. Katar ile gelişen ekonomik ilişkilerimizi mobilya sektöründe de fırsata çevirmek adına faydalı bir fuar ziyareti oldu. Katar’da önümüzdeki bir yıl içerisinde 13 bin konut projesi ile toplam 15 bin odalı 100 otelin yapımı tamamlanacak. Ayrıca 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenecek olması sebebiyle stadyum inşaatları da devam ediyor. Sektörümüz açısından Katar önemli fırsatlar barındırıyor. Firmalarımız da fuar süresince önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. BTSO’ya organizasyon dolayısıyla teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



BURSA PLASTİK VE KAUÇUK SEKTÖRÜ FİRMALARI K 2019 FUARI’NDA

Plastik ve kauçuk sektörü temsilcileri ise Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlenen organizasyonla sektöründe en önemli fuarlar arasında yer alan K 2019’u ziyaret etti. Her 3 yılda bir Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen fuarda Bursalı firmalar, uluslararası katılımcılar ile bir araya geldi. BTSO 14. Komite Başkanı Ahmet Döndüren başkanlığındaki 30 kişilik BTSO heyeti, fuarın yanı sıra Almanya'nın en büyük sanayi ve ticaret odalarından olan IHK Düsseldorf’u da ziyaret etti. Heyet Başkanı Ahmet Döndüren, plastik ve kauçuk sektörlerinin buluşma noktası ve sektördeki küresel gelişmeleri yakından inceleme imkanı sağlayan K 2019 Fuarı’na katılımın son derece önemli olduğunu söyledi. Toplam 3.195 firmanın stant açtığı fuara Türkiye’den 155, Bursa’dan ise 5 firmanın katıldığı bilgisini veren Döndüren, “Küresel Fuar Acentesi organizasyonuyla fuarda üst düzey firmaların nitelikli uygulamalarını yerinde görme fırsatı elde ettik. Ayrıca Düsseldorf Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdiğimiz ziyarette Düsseldorf Ticaret Ataşemiz Sayın Anıl Gürtuna Kaya ve Düsseldorf IHK yetkililerinden sektöre ve Almanya pazarına ilişkin çok önemli bilgiler aldık. Firmalarımız açısından son derece verimli bir program oldu.” dedi.



KOSGEB VE BTSO’DAN FUAR DESTEĞİ

Öte yandan BTSO ve KOSGEB, fuar organizasyonlarında firmalara ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretleri gibi harcamalarında avantajlar sunmaya devam ediyor. KOSGEB, organizasyonlara katılan firmalara yakın ülkeler için 3 bin lira, uzak ülkelerde ise 5 bin liraya kadar destek sunarken, BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere 1.000 liraya kadar destek veriyor. BTSO üyeleri, www.kfa.com.tr adresinden fuarlar hakkında detaylı bilgiler alıp, sektörlerine ilişkin organizasyonlar için başvuruda da bulunabiliyor.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.