Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kullanmadığınız hesapları mutlaka kapatın!

Bankalar kullanılmayan hesaplardan hesap işletim ücreti almak için harekete geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 02:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kullanmadığınız hesapları mutlaka kapatın!
 Bankalar kullanılmayan hesaplardan hesap işletim ücreti almak için harekete geçiyor. Bankalar kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplardan hesap işletim ücreti alabilecekler. Ancak bu ücret alınmadan önce müşteriye bilgi verilecek. 30 gün içinde hesap kapatılmazsa banka işlem ücreti alacak. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, düzenlemenin 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirterek, müşterilerin panik yapmasına gerek olmadığını, bankaların hesap işletim ücreti almadan bilgilendirme yapacağını söyledi.

Bankalar Birliği BDDK ile birlikte geçen yıl “Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari Hususlar ile Sözleşmelerin Uygulanacağı İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar” hakkında tebliğ ile müşterilerle bankalar arasındaki ilişkileri düzenledi. Bankalar Birliği’nin statüsü gereği bu düzenlemeleri yapma yetkisinin olduğu belirtildi. Söz konusu tebliğ 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe girdi. Tebliğin 8’nci maddesinin son fıkrasında da kapatılmayan, boş duran hesaplarla ilgili düzenleme yer aldı. Buna göre kapatılmayan hesaplardan “hesap işletim ücreti” alınmasının yolu açıldı. İlgili düzenleme şöyle:
“Kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplar hareketsiz hesap kabul edilir. Bu hesaplardan ücret alınmadan önce müşteriye 30 gün içinde ilave maliyete katlanmaksızın hesabı kapatma hakkının bulunduğu aksi takdirde bankanın ücret tahakkuk ettirebileceği ve/veya ürünü/hesabı/hizmeti kapatılabileceği hususunda bilgilendirme yapılır.”

Düzenleme 1 Eylül 2013 tarihinde girdi. 180 günlük süre mart başında bitti.

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.