Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet-İş Başkanı Arslan: "Taşeron işçiler kamuda istihdam edilmeli"

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kadrolu olarak kamuda istihdam edilmesini istedi.Genel Başkan Mahmut Arslan, Balıkesir’de Hizmet-İş Sendikası il temsilciliğini hizmete açtı. Hak-İş’in...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hizmet-İş Başkanı Arslan: "Taşeron işçiler kamuda istihdam edilmeli"
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kadrolu olarak kamuda istihdam edilmesini istedi.
Genel Başkan Mahmut Arslan, Balıkesir’de Hizmet-İş Sendikası il temsilciliğini hizmete açtı. Hak-İş’in 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıktığını belirten Arslan, "Bağımsızlığa milli iradeye sahip çıkmak adına fedakarlık gösterdik. 15 Temmuzu unutmayacağız. Çünkü hala 15 Temmuzun rövanşını almak isteyen hainler var. Türkiye bir ateş çemberinden geçmektedir. Bu ateş çemberinden birlikte geçeceğiz. Bu zor süreci birlikte aşacağız inşallah. İddialarını kaybetmiş, bölgedeki hedeflerinden vazgeçmiş bir Türkiye istiyorlar. Türkiye artık bunları geçti" dedi.
Taşeron işçilere kadro talebi
Gündemdeki taşeron işçiler meselesinden de bahseden Başkan Mahmut Arslan, "Hizmet-İş Sendikası açısından en önemli gündemimiz taşeron konusu. Hükümetimiz Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Maliye Bakanlığı ile bir taslak hazırlamıştı. Bu taslak yeni hükümetten sonra bekletildi. Hak-İş olarak yaptığımız bütün mücadelede söylediğimiz şu; taşeron işçiler, işçi kadrolarıyla kamuda istihdam edilmelidir. Sendikal hakları, kıdem tazminatı ve serbest toplu pazarlık haklarının olduğu işçi kadrolarında istihdam edilmelerini istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı inşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Önümüze henüz yeni bir taslak getirilmedi, hükümetin bazı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu çalışmaların nihai noktaya gelmesi aşamasında biz de birtakım girişimlerde bulunuyoruz. Taşeron mevzuunda, bir önceki hükümetin kamuoyuna duyurduğu, bütün taşeron işçilerin asıl iş ve yardımcı iş bakılmaksızın kadroya alınacağı hususundaki sözlerini işçi kadrosu olarak anlıyoruz. Özel sözleşmeli personel yapılmasına Hak-İş olarak şiddetle karşıyız. Özel sözleşmeli personel demek, serbest toplu sözleşme hakkımızın elimizden alınması demek. Özel sözleşmeli personel demek, kıdem tazminatı hakkından vazgeçmek demek, memuriyet haklarını alamamak demek. Biz böyle bir uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Bizim bu konudaki talebimizde, hangi işte, hangi kurumda çalıştığına bakılmaksızın taşeronların kadrolu işçi yapılmasını istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz, sizlerin de katkısına ihtiyacımız var. Geçen hafta yayınlanan yeni bir kararnamede, özellikle belediyeler, şehir içi ulaşımla bankacılık sektöründe grevlerin ertelenmesini sağlayacak bir kararname çıkartıldı. Bu ve benzeri uygulamaların artık sona ermesini istiyoruz. Başbakanımızın söylediği gibi 2017 yılında OHAL’in kaldırılması yönünde bir çaba söz konusu. Biz bu çabaları destekliyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.