Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hak-İş'ten engelliler için 'Eylem Planı' önerisi

Türkiye’de ihmal edilen en önemli konulardan birisinin engellilerin çalışma hayatına katılımı ve istihdamı ile ilgili yaşanan sorunlar olduğuna işaret eden Hak-İş, engellilere yönelik bütüncül bir yaklaşımla Eylem Planı geliştirilmesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hak-İş'ten engelliler için 'Eylem Planı' önerisi
Türkiye’de ihmal edilen en önemli konulardan birisinin engellilerin çalışma hayatına katılımı ve istihdamı ile ilgili yaşanan sorunlar olduğuna işaret eden Hak-İş, engellilere yönelik bütüncül bir yaklaşımla Eylem Planı geliştirilmesi ve engelliler için engelsiz bir yaşam kurulmasını istedi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, özetle şunları aktardı:

"Engellilerin çalışma yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlarda yaşanılan fırsat eşitsizliklerinden kaynaklanmaktadır. Engellilere yapılan sosyal koruma tabanlı yardımlar engellilere güvence vermektedir. Ancak, bunun yanında engellilerin istihdama katılımını teşvik edecek politikalarla güçlendirilmesi gerekmektedir. Nihai hedef, engellilerin emek piyasasında güçlü bir yer edinmesini sağlamak olmalıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.