Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore liderinden, şirketlerin yurtdışı açılımına destek sözü

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, yerli şirketlerin yurtdışı açılımlarına devlet desteğinin artırılacağını söyledi. Devlet Başkanı Park , bugün ülkedeki şirketleri temsil eden beş lobi grubu ve Kore Sanayiciler Federasyonu temsilcileriyle...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, yerli şirketlerin yurtdışı açılımlarına devlet desteğinin artırılacağını söyledi.

Devlet Başkanı Park , bugün ülkedeki şirketleri temsil eden beş lobi grubu ve Kore Sanayiciler Federasyonu temsilcileriyle görüşmesinde, yurtdışına açılımla ilgili hükümetin yeni planlarını paylaştığı bildirildi.

Toplantıda konuşma yapan Park'ın, yurtdışına açılmanın karşısındaki en büyük sorun olan tarife dışı engellerin aşılması konusunda, çaba gösterileceğini ve şirketlerin, hükümetin muhtelif ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmasından azami derecede istifade etmesine destek sözü verdiği belirtildi.

Ayrıca Park, ülkedeki küçük ve orta ölçekli firmaların da yurtdışı pazarına girmelerine yardım amacıyla hükümetin özel destek planı hazırladığını da sözlerine ekledi.

İhracatın, gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yarısını teşkil ettiği bilinen Güney Kore, sadece bu sene içinde Çin, Avusturalya, Kanada, Yeni Zelanda ve Vietnam ile serbest ticaret anlaşması imzaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.