Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomik saldırılardan Türkiye kârlı çıkacak

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Ticaret Borsası ziyaretlerinde gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomik saldırılardan Türkiye kârlı çıkacak

Türkiye'ye yönelik döviz kurları üzerinden operasyonlar yapıldığına dikkat çeken Esgin, yaşanan saldırıları spekülatif ve manipülatif yönlerinin iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda BURSA Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'yı ziyaret eden Esgin, şunları söyledi:

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA

"Döviz kurundaki gelişmeler ekonomik hiçbir teoriye uymuyor. Ayrıca yaşananları normal piyasa dinamikleri içinde açıklanamayacak düzeyde gelişiyor. Türkiye ekonomisinin saldırı altında olduğunu kabul edenler şimdi de döviz kurundaki artışı speküle ve manipüle edenler, şimdi de Türkiye’nin saldırılara hazırlıksız yakalandığı yalanını söylüyorlar. 

MİLLETİMİZ DEVLETİNİN YANINDA 

Türkiye özellikle son 6 yıllık süreçte toplum ve siyasal iktidar olarak farklı darbe girişimleri ile yüzleşti. Bundan çok daha derin saldırıları bertaraf ettik. Halkımız direnerek ve mücadele ederek saldırı ve işgal girişimlerini etkisizleştirdi. Anlayamadıkları nokta şu ki; halkımız panik yapmıyor, karamsarlığa kapılmıyor. Devletini ve liderini her daim destekliyor. 

MALİ DİSİPLİN SÜRÜYOR 

Türkiye'de bütçe açığının GSYH oranı yüzde 2’yi aşacak. Yıl sonunda da 2.5’u aşması bekleniyor. Bunlar önemli bir mali disiplin göstergesidir. Kamu borç stoku yüzde 30’ların altında… Bunun 3 katını aşmış ülkeler var. Türkiye’nin 1 yıl kalmış borç tutarı 180 milyar dolar… Bu tutarın 102,5 milyar doları bankaların yükümlülüğü. Hazine ve Maliye Bakanlığımız TL'yi güçlendirmek adına önemli girişimler başlatıyor. KOBİ'lerimizi desteklemek adına topyekün bir seferberlik başlatıldı. 

YENİ SİSTEMLE EKONOMİ SAĞLAM 

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye artık 1994 ve 2001 yıllarında yaşadığı krizlere kıyasla finansal altyapısı ve siyasi iktidarı ile çok daha güçlüdür. Kendi ülkesindeki seçimlerde puan alabilmek adına 

Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılar düzenleyenlere dünya da kendi ülkesindeki vatandaşları da gereken cevabı veriyor. Her kriz bir fırsat doğurur. Türkiye de ekonomik saldırıdan oluşan krizi en doğru şekilde yönetiyor. Uzun vadede kazanan Türkiye olacaktır." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.