Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma

Rekabet Kurumu, Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 01:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Rekabet Kurumu, Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş.’nin Konya ve Karaman bölgesinde yer alan perakende zincirlerine yönelik satışlarında yeniden satış fiyatı belirlediği iddiasını içeren şikayet başvurusunun Ankara 13. İdare Mahkemesinin kararı üzerine yeniden değerlendirildiği kaydedildi. Daha önce bahse konu şikayet nedeniyle yapılan ön araştırmada söz konusu uygulamaların incelendiği, 08.03.2018 tarihinde 18-07/112-59 sayı ile soruşturma açılmamasına karar verildiği belirtilerek, ancak anılan Kurul kararının Ankara 13. İdare Mahkemesinin 17.09.2020 tarih ve E: 2020/315, K: 2020/1569 sayılı kararı ile iptal edildiği hatırlatıldı. Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 17.12.2020 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul’un ilgili mahkeme kararında belirtilen hususları dikkate alarak 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak aynı Kanun’un 41. maddesi uyarınca Duru Bulgur Gıda San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına 20-54/754-M sayılı dosya ile karar verdiği vurgulandı.

BU HABER ÜZERİNE DURU BULGUR'DAN KONUYLA ALAKALI BİR AÇIKLAMA GELDİ

DURU BULGUR GIDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERDİ.

"Türkiye’nin en önemli bulgur üreticilerinden Duru Bulgur ile ilgili 20 Ocak 2021 tarihinde Rekabet Kurumu’nun web sitesinde rutin bir duyuru yer almıştır. Duyuru ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Şunu özellikle belirtmek isteriz ki, şirketimiz her zaman adil ticaretten yana olmuştur. Hiçbir zaman rekabeti bozucu bir davranış içinde olmamıştır. Şirketimizin tüm ticari süreçlerini ilgili uzmanlar incelediğinde bu gerçek net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yurt içinde ve yurt dışında bulguru tanıtmayı misyon edinmiş olan şirketimiz her zaman temiz ve adil ticaret ilkelerine uygun çalışmıştır, çalışacaktır.

 

Ayrıca Rekabet Kurumu’nun sitesinde yayınlanan duyurunun son paragrafında da belirtildiği üzere;

Rekabet Kurumu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurumu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

Haberde kurum sitesinde yer alan bu bölüme yer verilmeyerek firmamız ile alakalı olumsuz bir algının oluşmasına sebebiyet verilmektedir" denildi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.