Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikkat! Altın fiyatları yükselecek

ITrustGold editörü Kevin Kerr, altın fiyatlarını yukarıya itecek nedenleri saydı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2014 02:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dikkat! Altın fiyatları yükselecek
 TrustGold editörü Kevin Kerr, altın konusunda 2014 de olumlu beklentiler içinde olduğunu söyleyerek, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin altın fiyatlarını yukarı itecek nedenlerden sadece biri olduğunu öne sürdü.

Yayınladığı 2014 Gold Super Cycle Report ta “Altının görünümü Ukrayna’daki hızlı gelişen olaylar nedeniyle arttı“ diyen Kerr, kısa dönemde çalkantılı olan altın fiyatlarının düşme riskinin, geçen yıl görülen aşağı trend de hesaplamaya katılınca “çok sınırlı” olduğunu söyledi.

“Altın fiyatlarında uzun pozisyon almamak bu aşamada biraz aptallık gibi” diyen Kerr, altın fiyatlarının artmasına neden olabilecek gördüğü diğer faktörler arasında “fiyasko” olarak nitelediği ekonomi politikaları, sürekli para basılmasının yarattığı kargaşa ve kaynakların giderek daha sıkışık hala gelmesi sonucunda ortada daha fazla kağıt para dolaşacak olmasını gösterdi.

ALTINA DÖNÜLMELİ

Tüketicilerin gerçek şeyler alabilmek için daha fazla kağıt paraya ihtiyaç duyacağını durumu da hiperenflasyon olarak niteleyen Kerr, hiperenflasyondan korunmak için kağıt olmayan bir paraya dönülmesi gerekeceğini, bunun en eski şekillerinden birinin altın olduğunu söyledi.

TAVSİYE AYNI

Çinlilerin de altına çok önem verdiklerini ve çok alım yaptıklarını söyleyen Kerr, “ABD ekonomisi konusunda kaygı duyuyorsanız size altın almanızı öneriyoruz. Çin ekonomisinden kaygı duymuyorsanız da altın almanızı tavsiye ediyoruz” dedi.

Altının onsu 2000 doların üzerine çıkmasının “çalkantılı” olacağını kabul eden Kerr, bunun talep arttıkça, bazı uzmanların kabul etiğinden daha çabuk gerçekleşeceğini söyledi.

(bigpara)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.