Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan'dan Merkez Bankası'na tebrik

Başbakan Erdoğan Brüksel'de gerçekleştirdiği basın toplantısında Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu, bugün alınan faiz kararından dolayı bankayı tebrik ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2014 02:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2014 03:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan'dan Merkez Bankası'na tebrik
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Başbakan Erdoğan'a Merkez Bankası'nın bugün politika faizini değiştirmeme kararı da soruldu.

Başbakan Erdoğan "Türkiye Merkez Bankası bugün faizleri yükseltmeme kararı aldı. Bunun siyasi baskı altında yapıldığı söyleniyor. Buna ne dersiniz? AB’yi etkileyecek bir durum mu?" sorusuna "Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur. Bana ya da bakanlarıma bağlı değil. Merkez Bankası'nın bugün aldığı kararı isabetli görüyorum, kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Merkez Bankası bugün Para Politikası Kurulu'nda aldığı kararda politika faizini yüzde 4,50'de tuttu. Yüzde 7,75 olan faiz koridorunun üst bandı da aynı kaldı Yüzde 3.50 olan gecelik borçlanma faizi de yine aynı bırakıldı.

Merkez Bankası ek sıkılaştırma uygulanması gerekli görülen günlerde bankalararası piyasadaki faizlerin yüzde 7,75 yerine yüzde 9 civarında oluşmasının kararlaştırıldığını da bildirdi. Ekonomistler bu kararı "örtülü faiz artışı" olarak yorumladı.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.