Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Varank’tan, Ermaksan’a övgü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’daki ziyaret programı kapsamında Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi ve FBG sensör (Fiber Bragg Grating) gibi pek çok yeni nesil teknolojiyi üretip dünyanın dört bir yanına ihraç eden Ermaksan’ın üretim tesislerini gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Varank’tan, Ermaksan’a övgü

‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla Endüstri 4.0’a uygun akıllı ve ileri teknoloji çözümler geliştiren Ermaksan,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı Bursa’daki üretim tesislerinde ağırladı.

 

Bir dizi program kapsamında Bursa’ya gelen Bakan Varank; Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi ve FBG sensör (Fiber Bragg Grating) gibi pek çok yeni nesil teknolojiyi üretip dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya devam eden Ermaksan’ın üretim tesislerini yakından inceledi.

 

Bakan Varank, kilogram değeri 2 milyon doları bulan lazer çip üretiminin de yapıldığı AR-GE Merkezi ile öne çıkan Ermaksan’ın yüksek teknolojili tesislerine hayran kalırken, ülkemizin kalkınması noktasında katma değer odaklı üretimin önemine vurgu yaptı ve bu tür firmaların çoğalması temennisinde bulundu.

 

Ziyarette Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ile Ermaksan Yönetim Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Bakan Varank ile bizzat ilgilendi.

 

Ziyarette; Geçmiş Dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Geçmiş Dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da yer aldı.

 

Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz

 

Gerçekleşen programda Bakan Varank’a ileri teknoloji yatırımlarından bahseden Ermaksan Yönetim Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, AR-GE’ye çok büyük önem verdiklerini belirterek, tamamen ileri teknoloji geliştirmeye ve katma değere odaklandıklarını kaydetti.

 

“Ülkemizi teknoloji arenasında gururlandırmaya devam etmeyi hedefliyoruz” diyen Özkayan, bilgiye ve teknolojiye yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

 

Endüstri 4.0’da Türkiye’nin öncüsü vizyonu

 

Öte yandan Ermaksan, büyük önem verdiği AR-GE çalışmaları kapsamında Endüstri 4.0’a uygun çözümler geliştirirken, bu konuda Türkiye’nin öncüsü olma vizyonuyla hareket ediyor.

 

Ermaksan; sac işleme makineleri imalatı, yüksek güçlü lazer ışın kaynağı imalatı, 3D katmanlı metal parça üretim makineleri imalatı, katmanlı imalat titanyum tozu imalatı, yarı iletken teknoloji ile lazer çip ve diyot imalatı, CNC kontrolör ve yazılım imalatı ile gömülü sistemler kontrol kartları imalatının yanı sıra, savunma sanayinden yenilenebilir enerjiye kadar pek çok sektöre yönelik özel üretimlerle ülkemiz için katma değer üretmeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.